IT 界討論區:You Study, We Hire! (14)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
其實白紙既定義係咩 識D知識但未用過落工作?
定係話完完全全唔識 白紙一張

我眼中的白紙係得一張it degree cert

得cert 無做過intern 無做過freelance
剩係做學校project 同fyp
我覺得係咁
銀行ibank既 analyst grade 大約叫咩價好
associate gade 又大約咩價

FG?

你入世未深
真正既扮工係得一個鐘唔係遊緊魂

你入世未深

有冇人知data analyst ?
係咪好過做一般programmer?

自己打都未打過就要上戰場都幾唔掂㗎喎

你入世未深

我都想講
我禁電話禁到手機出煙咁濟
新人報到, 各位好
報到, 各位好

搵份高人工既就難
搵份15,6k既好易

寫16k算啦,不過我上次寫完in左都係無offer

其實in多次個價要自我調整,唉

白紙開18搵唔到仲敢開18
我真係唔知講咩好

fg 練見工無乜用, 好少公司肯比高價fg+白紙, 大部分都西工

講真,佢七月尾開始搵,今日先八月,唔好話一個月,半個月都唔知有冇
仲要過一浸Agent,然後同人講搵工難

我都係七月先開始搵,同你一樣都係見左D agentssssssss先
寫開php, 我公司都近排開新project用python
好易上手 language skill +1
又無咩做全部野都等緊人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞