IT 界討論區:You Study, We Hire! (14)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想問下fg宜家搵工算唔算水尾,打算辭職再搵過份

師兄你咩情況,我成日翻工9坐,成個幾月,接近0工作量,頂唔順了

你地諗著下份想搵咩類型先 諗定唔係又on99
就黎30想轉工,請各位師兄指教下。

本身教開補習,對數學物理好有興趣,本科物理,比錢讀埋個數學碩士。大學的時候叫做寫過下
C++,覺得幾多野學,CS有兩個入門的programming course都讀哂,後尾做好左個solid state simulation ,要寫paper就無掂佢了。而家放工睇下本intro to algorithms 書,覺得裏面的原理都幾好玩,當然,只係興趣,實情我咩都未識。

我想問若果我想揾一d着重數學嘅programming 工種,邊方面發展會好一點?或者讀咩課程會有幫助?謝謝你們!

去外國讀ML,AI有關既課程

香港唔需要你,外國先有可能
有冇人做過hsbc secondment

hsbc仲要secondment
係超超超超超好pay?
定點?

好多bank 而家都要玩secondment 既啦
你有冇做過
上次見個PM都係contractor

有冇人做過hsbc secondment

hsbc仲要secondment
係超超超超超好pay?
定點?

好多bank 而家都要玩secondment 既啦
你有冇做過
上次見個PM都係contractor

爛尾 我日日用得好開心wo

新launch 死server 姐,而家好正常

爛尾 我日日用得好開心wo

新launch 死server 姐,而家好正常

我好似做左一兩年先知cms 呢樣野
不過都唔係d 咩難野 wordpress 果d 都有用緊cms

我好似做左一兩年先知cms 呢樣野
不過都唔係d 咩難野 wordpress 果d 都有用緊cms

返左工一個月覺已經想叫老細加人工
返左工一個月覺已經想叫老細加人工

正路
我想問下大家鍾意工作量大定細既工呢?
岩岩phone in deskside team lead
請個deskside team lead但in 左45分鐘有35分都係問network野

師兄你咩情況,我成日翻工9坐,成個幾月,接近0工作量,頂唔順了

搵翻vendor做好過,之前以為inhouse工作量正常,準時收工,點知hea成甘
你地有時遇到D同事問D低能問題會點

搵翻vendor做好過,之前以為inhouse工作量正常,準時收工,點知hea成甘

我好想番in hse做
做左半年SI已經想死

笑尻完佢之後叫佢再諗多次自己問咩

我好想番in hse做
做左半年SI已經想死

唔系甘極端啊嘛,想搵正常工作量的工

我早2日講緊 好似巴打你上次話想quit其中一個原因就係咁
我個面都係教係冇撚用的 你以為佢明 轉過頭又黎問你 幫佢做埋template 連抄都唔識抄我都嘔緊血

又無咩野既, 人人都會有自己唔識既野, 答完當溫故知新下
我想問下大家鍾意工作量大定細既工呢?

我好想番in hse做
做左半年SI已經想死

人係犯殘的所以互轉好過... 到佢入到in-hse 又會想出返software-hse

我好想番in hse做
做左半年SI已經想死

人係犯殘的所以互轉好過... 到佢入到in-hse 又會想出返software-hse

我做左7年 in hse
呢份係我第一份SI....

我個面都係教係冇撚用的 你以為佢明 轉過頭又黎問你 幫佢做埋template 連抄都唔識抄我都嘔緊血

我果間永遠都會群體笑尻完 先俾少少hints
除非你位同事面皮夠厚

我好想番in hse做
做左半年SI已經想死

我做左7年 in hse
呢份係我第一份SI....

SI果啲唔係叫正常工作量
係一人做三個人既份量

我果間永遠都會群體笑尻完 先俾少少hints
除非你位同事面皮夠厚

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞