IT 界討論區:You Study, We Hire! (14)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
搵工點解成部都係agent

聽完係agent, 即刻block左個電話 成日share d 係job ad都搵到既工
就算一星期7日都寫code
睇黎做足一年都唔過20k 好想死
利申超級白紙fg 準備拎份糧allin馬會

你FG咩?

你FG咩?

fg啲人當白紙是常識吧

你FG咩?

fg啲人當白紙是常識吧

好想24小時都工作

你FG咩?

fg啲人當白紙是常識吧

好想24小時都工作

你想做狗 唔代表其他人

做一年就會有20k?轉工得唔得?
對你地黎講 其實要搵到幾多先算成功?

公式:最新人工加50%

轉多幾次工應該得. 其實有冇人做過統計香港it 狗人工係幾多

轉多幾次工應該得. 其實有冇人做過統計香港it 狗人工係幾多

大家好 我八大讀緊CS 就嚟grad 想問下有冇cert值得考
諗緊CISA CISSP AWS果堆
依家讀緊 tensorflow果堆 同本身讀website + IT audit
大家好 我八大讀緊CS 就嚟grad 想問下有冇cert值得考
依家讀緊 tensorflow果堆 同本身讀website + IT audit

你想做乜先

city個科?
你有冇去搵過相關資料?
cisa 5年內要補3年相關經驗
cissp 6年內要補4年經驗,範疇都幾麻煩下,唔係admin就management
重未計個exam,未grad就去考,一係就好有料,自學左好多野,一係就死背dump,一係就晒錢

aws 3張cert 3個範疇,你想做邊範?
想做邊行都唔講,好難幫到你

另外好奇你同時讀audit, website, ml,各自學到咩程度?

https://www.reddit.com/r/cscareerquestions/wiki/faq_certifications

你想做乜先

city個科?
你有冇去搵過相關資料?
cisa 5年內要補3年相關經驗
cissp 6年內要補4年經驗,範疇都幾麻煩下,唔係admin就management
重未計個exam,未grad就去考,一係就好有料,自學左好多野,一係就死背dump,一係就晒錢

aws 3張cert 3個範疇,你想做邊範?
想做邊行都唔講,好難幫到你

另外好奇你同時讀audit, website, ml,各自學到咩程度?

Audit=入big4
Web=3大framework +java+sql,有product
唔好做paper engineer
唔係話你有乜乜乜 人地就會請你
你無skills 都係收皮
早晨
你地返工遇過最ON9 既同事係點
早晨

早晨
早晨

自己算唔算
早晨

早晨

早晨
射波搵工

現排應該伏工多
搵左一段時間都未搵岩
早晨

早晨

早晨
射波搵工

現排應該伏工多
搵左一段時間都未搵岩

自己算唔算

講下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞