IT 界討論區:You Study, We Hire! (14)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

唔會, 之前朋友2年exp + degree 有28k offer

真心想知咩公司 行業開到
係香港真係多數fianance ibank個D開到
其他感覺上唔太得

銀行, 個offer 28k係計埋bonus 既package

岩岩見完BOC,佢through agent出15K
呢個價會唔會太低?
利申: JAVA
今日去in,兩個interviewer都幾nice

FG最少都16k啦...
如果你係HD grad就可以諗下。
BTW, 假設你係返5日內最多9個鐘(包食飯)唔係contract

fg, topup degree
不過好似話有shuttle bus

火炭定金庫?
火炭好似無幾多組留低,好似都係做死人既team

火炭

係咪要瘋狂無限OT
我想問下巴打點睇Nexify呢間公司 我今年fg仲搵緊工 佢係jobsdb invite我去apply 佢system engineer個post 想知多d呢間野係點
我想問下巴打點睇Nexify呢間公司 我今年fg仲搵緊工 佢係jobsdb invite我去apply 佢system engineer個post 想知多d呢間野係點

唔會, 之前朋友2年exp + degree 有28k offer

其他感覺上唔太得

銀行, 個offer 28k係計埋bonus 既package

其他感覺上唔太得

Hr 鍾意用package 計都無計,2年仲想點

其他感覺上唔太得

Hr 鍾意用package 計都無計,2年仲想點

atos gt 點睇
佢叫我in
想問下大家長遠點睇IT
依加做緊php寫手,有d想轉network n
因為自己意願其實都唔想做code monkey....
做到咁上下想再上做security

求意見

食蕉都有好多飯你想做邊飯先
不過好似飯飯你都要識network
想問下大家長遠點睇IT
依加做緊php寫手,有d想轉network n
因為自己意願其實都唔想做code monkey....
做到咁上下想再上做security

求意見

食蕉都有好多飯你想做邊飯先
不過好似飯飯你都要識network

最好有冷氣歎同埋唔洗番shift/番夜啦
考緊保安牌

atos gt 點睇
佢叫我in

pishh
番左一個月有啲想走
番左一個月有啲想走

隨心 無謂浪費時間,對大家都好

有 佢話要去客到implement番d野
我今年fg 想做網頁個邊 佢requirment寫住係http://asp.net同front-end個邊
上到去話唔洗.NET 唔洗front-end

佢有講到唔會做web, 話做moblie app
但係jobsdb又寫住web programmer
結果我識既野係全部唔洗用 但都比offer我

落site咪即係做support為主囉
不過你想做programmer
但又唔識java 咁你本身識咩先? 係咪真係諗住寫code嫁

其實都唔叫唔識 只係好基本咁用過
C++, C#呢d就深入d咁用過 我而加想做web個邊
想搵份http://ASP.NET 既web programmer做
就係因為真係諗住寫code先去in呢份 點知同想像中有出入

我主要係.net 人,但Fresh grad 我強烈建議學java
再學python or c++
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞