[立場] 化妝護膚品討論區#135

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
**係咪因為無派貨比乞衣**
會洗會換新,但儘量唔用,除非個日想個妝好fine
我prefer手指上乾淨又衛生
用緊精華水 感覺幾好

如果男仔天生皮膚算好冇爛面只想做保養邊隻好 睇緊factiv但好似有啲貴 買齊一set都要$900
有無人用過illiyoon moisturising cream同lotion
cream會唔會太厚?

有冇人用緊tretinoin? 係咪要皮膚科醫生先開?搵個家庭醫生會唔會開
我都有用 真係覺得幾好 不過覺得有d貴

韓國嘢?
平均都平d
美白保濕抗老等等
就自己需要買
唔需要一set咁入
Too faced用得喇掛
係泰國訂咗枝花萃精華
效果好好👍🏻
睇天氣情況..
乾既會用玫瑰果油加落面霜度(一兩滴)
暫時用過幾款保濕精華,最好嘅係日本果枝太陽杜透明質酸,最平好似$35有10ml,大既好似$200up
我果時食A酸。都係好似你咁。醫生叫我可以用蒸餾水用棉花濕敷(我後來就自己再加呢隻透明質酸落蒸餾水蒸敷)查既野盡量簡單
factiv部分產品都有其他牌子出
HYA3 即係b5 可以買the inkey list 再平d可考慮the ordinary 但搽上面無咁好feel 有d似膠水咁
NIA的話我暫時未遇過一枝既texture好過factiv
SQL100就the ordinary squalane
無保養開 而家先開始
可以買左最基本既product先?
洗面 去角質 cream
Factiv CAT1+PHA2+PAN1加埋$695 不定期9折
如果你皮膚本身乜都唔搽皮膚都唔差
咁樣入手用住先都夠用
慢慢摸索自己既膚質同有咩想改善咩問題先再買
例如 用完都唔夠保濕 先再加HYA或者油或者轉過枝cream 又或者黑頭都係好多要用勁d既去角質

如果巴打唔係學生 呢個價錢其實算係咁
枝洗面同埋支cream我敏感皮膚用都OK
對得起個價錢
唔該哂
想問問1 set通常可以用幾耐?本身真係冇呢方面嘅知識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞