[立場] 化妝護膚品討論區#135

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
唔該晒,咁唔買了
之前仲想買枝唇膏
台灣solone
想問下plabeau s1 好唔好用
我見之前好似有啲人買咗
而家又有折諗緊買唔買好
我用左兩支kate 05 都搓到有色唇皮
不過隻色太靚所以先回購
我用呢個唇膏會用潤唇膏打底 冇甩唔多皮
買左收到貨
其實Opera啱啱搽上去真係勁正
只係唔知點知搽完口唇乾得勁快又突然甩嘴皮 食完野想補會變螢光色
cezanne白色504勁正
一開頭買opera覺得ok,但真係好易變螢光色
所以唔好買早幾年選擇少先買佢 我當年都買咗好多隻色 結果掉哂
好難卸 又染唇 又螢光 好唔掂
睇隔離2ch個唇膏post
原來日本CHIFURE阿嬸先用 笑死

咩牌子
CHIFURE
嗰支平嘢嚟咋喎
係啲後生女用開嘅?
我就唔會用呢個牌子啦
後咩生女 阿嬸先用
本身個牌子係用嚟為地域婦人連絡協議會籌集資金而做起嘅 CHIFURE其實即係「地婦連」呢三隻字 婦女事務委員會咁嘅婦女組織 不過唔係公營 CHIFURE品牌嘅成立原意係為咗向各階層嘅女性提供又平又抵用嘅化妝品 主要target都係40前後嘅資深女性 但當然都有年輕嘅產品線
TF應該係黑金殼先啱油肌
但好似停產
之前行The Company Store跳樓價十幾鎊買咗個refill玩下
coverage係幾好但偏厚 唔太貼膚
好用咪得囉 有咩所謂
利申:未用過
呢啲marketing黎姐
唔通用完佢變呀嬸咩
用完chanel變貴婦?
Mac omega色覺得幾靚,又唔太貴
呢個我見都好多人介紹,係眼影當鼻影黎用架嘛?
chifure 唇膏顏色望落幾靚但我冇買過
同埋可以揀唇膏殼好似幾吸引
講起chanel 平時真係見好多師奶呀嬸入去買野
所以冇話咩brand 係師奶先用
有無人一齊買suqqu???
佢個胭脂好靚!但要話因為原材料不足要停產了

我好耐之前買左00號
想買02同07/03/04
有無人都有興趣
利申無Sf plus
我想買01瑞泡但等左好耐都未番貨
有冇人用過dr ivan介紹果隻too beauty防曬粉?
想知佢同Rachael wine邊隻對油肌好啲
Sorry 我係有01 not 00
佢都無00

係邊睇無貨呀?就係SF呀?
SF呀
我補左好耐都冇見佢番過貨依家更加冇可能買到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞