[立場] 化妝護膚品討論區#135

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
你係咪四季用呢隻ok?
另外想請教下
有條法令紋比較明顯
化咗妝大半日應該係條紋卡粉,條紋會更明顯
一年四季都係咁
有冇邊隻粉底會比較適合,定係有啲steps可以妝前做?
平時化底妝steps:
乳液->底霜->cushion->concealer->碎粉定妝
冬天爭少少夜晚要加多個乳液
但夏天用完精華唔搽乳液都ok
朝早搽完就直接上防曬
多謝您
TO 打哂交,兩枝以上即刻起哂擦膠碎勁KICK 手 factiv 之前啲promo 係買夠一定錢就扣幾多/送啲乜,而家啲promo 多數係package 好麻煩
日本:Canmake (咩都有)
胭脂眼影粉餅遮暇都有連掃

韓國:dasique(眼影) rom&nd(唇膏)

平平試下先
卡粉既位要俾少啲粉,同埋上完highlight 之後做表情可能會有紋,再用手指拍平返佢,會好啲
有無d岩混合肌膚男仔用既底妝產品推介
本身用開muf matt velvet skin粉底
但最近好似周圍都冇貨定點完全買唔到
Covermark喺外國又難買到
想請問下有冇油肌暗瘡肌啱用嘅粉底可以推薦?
唔該晒
改版(好似係)
邊到外國
話唔定當地就有適合嘅品牌啱你?
提起dasique
有冇絲打用過覺得太淡色
~500左右
想問下你係用邊隻C粉同點溝法架
近排心郁郁想買美容機

諗緊以下option, 唔知點揀

1) Tripollar VX (幾乎一致好評, within budget)
2) Tripollar VX Gold 2 (新出, 貴VC 2000, 唔知值唔值)
3) Yaman Ace Pro (又係好多好評)

同埋大家係咪多數Black Friday買最平
雖然官網做緊7折
但見之前D人BF買有5折 諗緊好冇等10個月
乜唔係已經摺哂咩
之前我用哂bare pro foundation
要喺Amazon 買
Finishing powder 喺東京買
Tst sogo有
不過都就摺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞