[立場] 化妝護膚品討論區#135

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
用左巴絲之前推既ispa磨沙mask 幾好用
d沙幾細粒 用完冇唔舒服
洗完feel到明顯白 但唔確定係咪太耐冇磨過砂
隻味幾好聞
枝咩神水就一般般 陣味都幾一般
可能要夾埋佢支爽膚水用
用完即刻洗面 同用酒精紙巾抹下部機個頭
我買左年幾都勁無恆心用又要洗左面先用 用完又要洗面 碌一邊面都碌好耐 又唔知用法岩唔岩 有冇效
試過用自己mask 但唔覺吸收快左 因為碌勁耐塊mask都仲係好濕 已經用暖敷同埋個led燈都唔會有效 因為太細
最潤我覺得係p&j,中間係rmk,最後係bobbie brown
DFS 6折 +$10 捐錢
開關前囤貨 唔洗夾單
有意可tg

Swiftiee19333
想問有隻ahc dewy radiance toner見網評kol話有香料/香劑 講本身有冇敏感test下先用
之前呢個牌子其他系列好似積雪草toner唔見有敏感情況

有冇人都用過dewy呢款點樣
見下面成份網都真係有香料香劑? 但全部野都安心?

https://www.cosdna.com/cht/cosmetic_9397586943.html
我懷疑我都會好快放棄
The ordinary d野其實買唔買得過?
想問有冇巴絲用開atorrege ad+?
而家日本冇門市賣一定要人online訂
想問有冇人試過訂完送去酒店係work
絲打有冇姊妹禮物推介
或者收過覺得好開心既
護膚品/ 化妝品果d
飾物類應該唔會揀
覺得冇咩budget的話可以考慮
但花多眼亂 要做好research先好買
有用過暗瘡精華, 洗面泡泡同防曬
敏感肌都啱用 都幾溫和
用過佢接近一半産品
始終日牌就算係油肌産品夏天用都會有啲笠
長期回購嘅係暗瘡精華 洗臉泡泡 有色防曬
peeling唔係清到好多野但對酸性敏感嘅人嚟講都好過冇野用到
呢排買埋c5遲啲試白樽美白我用過夏天用好笠 冬天ok
我都同問
唔知日本冇咗門市
上面...人地想問訂完送去酒店
係啊我用開一定會買啊 只係想睇下去開日本有冇方法趁平yen買多啲自用
呢間嘢好好用,但係點解好似越做越頹
其實係咪想摺
以前係amazon jp買開
有sold and shipped by Amazon
依加得返third party
想收毛孔同改善黑眼圈
有咩護膚品推薦?
買左支chanel rouge allure l'extrait 824
支唇膏個樣勁靚勁elegent
雖然好貴

佢呢次出呢個series 大多數都好紅
但其實紅唇膏先愈睇skin tone
824都好似紫得滯,想買862

大家買red lipstick有咩心得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞