[立場] 化妝護膚品討論區#135

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
聽人講好好用
又聽人講潤到生暗瘡
用緊 一開始用覺得好好用
可能我用開cheap野 求其watson買就算嗰啲
用用下會冇感覺 不過照用
有人話會生瘡 我就好似冇生瘡
可能本身都成日生
你可以試試用裝先 上carousell買
皮膚水油唔平衡
之前成日試唔同野 平定少貴 lamer, estee lauder, curel, 菇水, ispa 都試過
近排先發現minon 平得嚟 又好啱我
而家先發現自己原來大大下 變咗乾燥敏感肌
有冇用過minion 都覺得好啱用嘅絲,介紹下其他牌子你哋都啱用嘅嘢
我原本見到廣告都冇留意
之後我朋友俾左枝sample我用
頭一個星期最明顯 洗完真係滑好多
之後同你一樣用用下冇咩感覺但照用
但我覺得平時出果d暗瘡同石頭瘡好似退得快左
我之前都係咁 夏天仲紅
試吓用有益生菌成份的護膚品
我用過snowfox果個益生菌mask
但成日fu好貴
之後再搵其他益生菌成份精華覺得都有效
大家覺得變色潤唇膏需唔需要落妝?
要呀,每日搽完咁多次,我發覺點都會有少少色留係嘴上面
大家覺得專櫃vs開架落妝油分別大嗎?
你可以試咗飲水同埋食supplement先,可以搵埋ceramide supplement eg Orbis/mimingmart隻保濕丸

唔肯定你做treatment嗰度係package定點
2個月仲算係恢復期
做好保濕可能會過一兩個月好啲
但最好都係問返你間診所/美容院
唔肯定佢啲setting係點做
me
comment唔到因為好無恆心用
一個禮拜都唔知用唔用到一次

怕麻煩/懶嘅人三思
面罩嗰隻唔係戴上去咋咩隔離post絲打都話呢隻已經最易keep住用
可以試試加滴玫瑰果油落用開嘅粉底
我買左唔差但陣香精味好難頂
有無人用過 紫外線予報 spf30 粉紅色個枝? 費事特登買卸妝水+懶,所以買可用洗面奶嘅防曬,用過dr wu但一搽完塊面會反光
另外每次用完洗面奶(豆乳)面仲濕時輕輕捽下會出大量擦子膠碎,係咪要換奶?
如果連currentbody都冇恆心用
咁應該冇美容儀啱你
想買呢支香水 想問下呢個網真定假?
或者有咩網信得過又平D
https://lafee-beauty.com/products/gucci-flora-gorgeous-gardenia-%E6%B7%A1%E9%A6%99%E6%B0%B4?variant=31304062861361
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞