[立場] 化妝護膚品討論區#135

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
局部性同一個位置不斷出,本身唔多暗粒係唔關護膚品事
原來你係絲,咁你本身嚟m正唔正常
荷爾蒙瘡機會都大
油肌啊
洗面都係用日本大brand個啲廢廢洗面奶 花王個啲
護膚最近用緊山茶花 但轉之前都有生緊
而突然有呢個問題個排係個set洗面護膚都用左一段時間 唔係轉用其他之後生
都幾規律 試過食事前 個排感覺情況好左 但因為食完頭痛痛地唔敢食落去
你係集中生係邊個位,下巴?
全部都係石頭瘡?
我之前有睇過中醫 都睇左好耐下
都冇乜分別 我真係試左好多方法都唔得
一係你試左睇西醫先?可能佢都係俾抗生素你試下茶先
我自己就冇茶過抗生素 我係一野跳去茶a酸
其實我副作用得甩皮就冇了
平時容易m痛?
pills都有好多款,唔同劑量唔同成分
集中都係下巴個啲位 同埋佢唔係又疏又大粒
係密密集集紅點咁 好怕佢會變月球表面咁爛
依家我瘋狂保濕 飲水同搽淡斑野 重口野都戒埋
用晒成枝山茶花藍色枝保濕 瘡就未停 但皮膚其他位好左
諗住等埋呢轉好緊啲瘡謝晒 又爆多轉就睇醫生算
密密集集紅點真係似感染喎⋯唔好等佢謝,發炎發到真皮層不可逆轉就會變凹凸洞⋯到時就係幾皮嘢打laser荷包痛塊面仲痛
不過你話冇膿係石頭,荷爾蒙失調都好大機會
似係唔睇醫生唔搽藥就唔會自己好番果種類型
好用呀 定妝補妝一流 夏天用岩曬
伸手黨
想問下點解防曬會分離左勁多水出黎
我個枝係新買既有色物理防曬 用左無耐有日打開唧落手個時倒左幾多水出黎
搖均佢都無用
有冇人試過tarte 嘅concealer?
係個brand入面最出名
依家天氣乾 眼底有乾紋 想試吓其他concealer
Tarte concealer 用掃印開好過用手上 始終質地比較厚 唔係水潤個種 遮瑕力中高 不過我覺得麻麻地好用 仲要made in china都係買到返屋企無意中發現
想問下專櫃既粉底如果想試, 係咪可以去佢地到買試用裝?
唔洗買,問就有
或者叫佢幫你上臉
近期有promote 可以入貨呀
以前好似唔係made in china
多謝絲打提醒
以後都唔買
minon~
有冇絲打用過Ipsa 新出果個粉餅同skin tint ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞