[立場] 化妝護膚品討論區#135

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
我用過隻果隻防曬 佢係凝膠質地
搽上臉會有少少存在感 但都算快吸收
不過我用親佢都好易同其他產品打交
成日起擦膠碎
所以冇再回購了
建議你都係喺專門店或者DFS買好啲 好多舖頭真假貨一齊賣

真巴絲一定噴香水 (28)
https://lih.kg/3308717
唔該哂
但想問下DFS即係咩
利申混合偏油
新入手連續用左個幾星期
T位鼻頭啲毛孔睇落無咁明顯
用落幾舒服 洗完唔會好乾
本身都易生瘡 所以唔知生瘡關唔關佢事
宜家打算唔再日日用 同本身用開嗰啲一齊溝住用
Google吓其實唔難
想問下各位sis
我想打亮眼下三角位
而我呢個位毛孔好粗大
試過用有閃粉高光膏 顯得毛孔更加大
上網見到話最好用淺過膚色既遮暇膏或者粉底
想問大家會prefer 用邊種?
因為有荷爾蒙問題 一定會爆暗瘡
有咩產品可以有效消炎 等佢快啲謝
買咗covermark flawless fit 啱上妝個下妝感唔靚 睇落有啲浮粉 但出街一陣再照鏡發現個妝感變到勁靚 但都係一時時 想問係唔係唔啱乾肌用
有無人用過韓國round lab護膚品
成日見啲review都幾好咁
可以試吓遮瑕膏先
但有機會變到好濃妝feel (歐美嗰種
我自己會跟嗰日想要嘅妝感用唔同方法

如果係想淡妝自然嘅話,會用hourglass ambient finishing powder
點都一定冇matte咁blur毛孔但唔會顯得好勁
睇你膚色深淺
正常應該ethereal/diffused都會好自然好靚
乾肌直頭可以夏天攞嚟做 finishing powder
冇咁容易溶,又可以有光澤感
或者用eye brightener eg rare beauty/fenty出既
請問有無d 洗面mask 係類似白泥個d咁?
想問夾開頭髮既絲打
呢排天氣咁潮濕 有冇咩product推薦keep住個髮型
有無見過邊度仲有burberry專櫃啊
有冇人用過shu 粉餅?好唔好用
我都想知 未用過一隻Hairspray係可以喺咁潮濕嘅天氣hold到成日
唉屌佢老母
網店得唔得? Selfridges 有賣travel size 不過眼線眉筆呢啲應該都難有 可以去donki松本清睇下平平地
我估carousell都有人賣試用裝
直接去化妝品counter 比錢化好過
bobbi Brown/ MAC/ make up forever 都有呢d service
想問埋有冇咩好嘅concealer遮黑眼圈同淚溝
hourglass
會唔會好乾啊?我見好多review 話偏乾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞