[立場] 化妝護膚品討論區#135

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
我都係咁 dma mode我次次都係輕輕每邊面碌十下 因為真係好痛
你會唔會覺得d gel好易乾
有feel到暖暖地
又唔覺我搽好少
dma我開一格暫時接受到
唔敢開兩格
有冇絲打用過小星塵n2 n3面膜,覺得好唔好用?一直想試下但覺得價錢有啲貴
我今日look左成4分鐘都未轉橙燈
好彩dma唔覺得痛 可能我塊面多肉
可能天氣太凍了
唯有再碌慢d
8-10分鐘啦 見出左部desire可以加熱快勁多
我買左年幾都乜心機用 堅持唔到落去 又要搽gel 又要碌半個鐘 之後又要洗面 勁煩
都係唔洗搽gel既美容儀岩我多D
有呀
兩隻我都覺得無感 少少雞肋
但豐台灣好多人讚 可能係我唔夾
長備N3, 一有d 敏感或者出暗瘡就即刻敷對我幾有效

如果你塊面冇咩事純粹想保濕唔駛買佢,真係太貴了

N2我覺得冇乜野特別,試過就冇買
多謝你嘅意見
我對手好咗少少 起碼冇係咁甩皮
呢幾日咁乾都淨係手指同手指中間嘅地方有啲乾
遲啲係iherb訂先

推介依隻Handcream,真心好用。又冇香味又夠潤
岩岩先開始學化妝,想請教下canmake silk souffle eyes 附送嘅眼影刷如何?我試玩嗰時 好似整損晒眼皮,搽翻護膚品嗰時會痛用眼影掃會好啲?
佢隻髮醋好用!!!
買返一套基本眼妝掃啦,上色度同細緻度真係會有分別
我有用開豐台灣嘅滴滴面膜喎! 好貼面,好多水!未來美以前都用過,我鐘意豐台灣多好多,呢個價錢我覺得好抵買
想問各位絲打foreo UFO 2 有無效果?
係咪一定要跟佢d mask用?
冬天有冇foundation 推介
利申 乾肌
selfridges xmas sale來了
有冇大出血
sf好似冇咩岩買咁想買嘅野都唔見有折
食完A酸一直啲皮膚狀態都好穩定
到最近呢一兩個月唔知咩事下巴係咁爆瘡同暗粒
面 額頭 下巴 冇出油但鼻會有啲啲
洗完面會有少少繃緊,應該點樣保養好
另外絲打們有冇保濕精華推薦
Tripollar既伙伴仲有冇keep住用
用左三次 但第三次之後果日額頭出左少少暗粒唔知關唔關事
Ptt見過有人講佢對支gel敏感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞