[立場] 化妝護膚品討論區#135

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
Canmake 我諗最好用真係胭脂同眼影
台灣kaibeauty mascara 都幾出名,下次想試下

Canmake遮瑕係有啲乾

Canmake 有隻5色全霧面眼影,缺點係唔顯色,但好多都係大地色為主幾實用,返工趕時間就用佢,新手唔驚變呀梅,又唔使自己配色。眼線筆試過某一枝,無loveliner咁滑,但夠幼,霧面胭脂就正正常常

開架胭脂可以睇埋dasique 4格全霧面
dasique超級淺色 我覺得皮膚好白先岩用
有冇人有買大沛新眼影盤? 29號買仲未出貨
29號買 今日啱啱收到貨
hourglass支遮瑕膏加埋muf粒h100簡直係黑眼圈殺手
連我對道友黑眼圈都遮得掂
想問下h100專櫃依家有貨??
冇呀有frd喺外國幫手買
想問下valentino beauty 係咪loreal group?
之前係post 見過有人話係,但係唔知有冇記錯
Google 又search 唔到

參考下
如果想去角質, 大家有冇咩好用嘅果酸產品推介?
主要係想唔好咁黃同易吸收啲護膚品
開架鼻影/修容搵咗好耐,原來好多都停產咗
想問大家有冇推薦?Fenty beauty?
如果油肌,然後想遮瑕勁啲
TF啲氣墊粉底好唔好
定都係用番你哋推嘅covermark
利申:好鍾意TF個殼
Opera好差會變螢光色
我推薦Cezanne唇釉同唇膏
會唔會染唇/難卸?
想問下h100你係點用
我有盞細細盞嘅燈for化妝用
開燈搵自己淚溝+黑眼圈最明顯個位 用枝細頭嘅眼影暈染掃逐啲逐啲掃嗰個位 不過都要睇吓自己會唔會上得重手咗
如果唔係冇咗燈光白咗一撻望落會好怪
非專業純粹分享下
你係遮咗瑕再用?同埋遮瑕前有無調色先 我都睇緊hourglass crème/cotton
係呀 我用cotton 不過我今日趕住出門唔記得調色但都遮得好好
thanks thanks 聽日去試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞