[立場] 化妝護膚品討論區#135

1001 回覆
34 Like 5 Dislike
我眼底偏乾有紋都唔覺佢好乾
去counter試上眼先買最實際
我試試先
真係第一眼就屌出聲
有冇人用過本木序?
又少一個幫襯嘅牌子,大家有冇咩替代嘅brand推介
洗面應該用洗面奶定洗面泡沫好?
makeup forever都幾好
個底用colorwow dreamcoat就得
https://youtu.be/m8zKkxfcOhc
都係因為佢話用咗係JLo到我先買又幾好用
同埋已經漂好多次嘅頭髮會光滑咗

我自己整開卷
用GHD個卷髮器,朝早整完下晝Loose少少變beachwave幾靚
所以我唔會再噴定型
但如果絲打係短頭髮,或者想hold得好啲
應該要再噴多層hairspray
萬能既一定係洗面奶
卸妝洗面乜都得,又唔會乾,唔傷角質層
除非好油,天氣再熱啲嘅時候買多支泡
L'occitane, Sabon?
想問下AD+ 邊度買平啲?
香港好似得屈臣氏同ad+官網有得賣
我以前會等屈臣氏有discount先入貨
或者你可以睇下amazon jp運翻黎會唔會平d
同問 想知係咪真係咁work
TRUU抄牌 而且廣告誇張成份高
推薦呢隻:
https://www.rill.com.tw/products/rill%C2%AE-amino-acid-moisturizing-face-wash

真心超好用!同SKII同一個level (個人覺得好過SKII)

利申:兩款都用過
兩個化妝post都見到你大推
感謝絲打等我買黎試試去
你係上網買定點?
請問有無美白去黃精華推介
用過the ordinary 無乜分別咁
Obagi vc 可以由15%用起
唯一缺點係貴
上網買啊 我記得嗰時係cult beauty買同朋友夾單免運
直寄香港
點睇rare beauty ?質素如何定又係啲明星cap 水野?
好抵用就快變打手
長用佢粉底、concealer、掃,價錢算平得黎又好用
粉底一年四季用都得
利申 混油
粉底高唔高遮瑕?
我覺得有中高遮瑕度,薄薄上一浸已經差唔多遮晒舊既暗瘡印,所以我就無再疊加,又易推唔乾,所以大部分時間都用佢
thx 絲打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞