係日本返工, 玩左改裝玩漂移2年, 你問我答

357 回覆
57 Like 11 Dislike
夜晚揸真係揸到R哂頭。無街燈,無其他車,未轉哂個彎之前都估唔到之後有啲咩 唔只一次轉到第四五個彎突然見到兩隻鹿企喺度,嚇撚死
巴打講緊既係咪箱根七曲り?
揸自動波飄唔飄得?
有款車款推介?係咪一定要尾轆車?
我揸過好多個七曲り,有啲有燈有啲無/好暗

我自駕好多時會晚飯後揸定去下一個城市先,方便第二朝一早去玩。秋冬日落時間早,七點已經黑到凌晨咁七曲り遇到鹿好似喺東北,唔記得exactly 邊度,但應該係近住俾311海嘯浸過嘅城市。
宜家仲有JDM 咩
最top 係咪都仲係top secret
自動波得不過好傷個波箱,新車唔熟唔知有無改善
不過我未試過AT drift答你唔到點漂,但係可以話你知一定得

無乜推介wor, 日本有人用IS定乜鳩去玩,我對凌治唔熟唔太知乜來但個部野係AT
最緊要開高燈慢慢渣唔好急,鹿就真係運氣,恐怖過人
Drift主流都係JDM, 歐洲車始終重,愈重愈難控制
美國佬都好多人搶JDM返去玩
點解飄移
一定要頭搖又尾擺?
因為不想醒覺只想感覺被放大
賽車場貴唔貴?有咩推介
點樣喺日本改裝先會犯法?
可以參考下11樓同68樓

最直接改突出尾喉+低車高低過標準再去差館停車
巴打你旅客定住日本先?
如果去到日本, 邊度睇二手車(r32)最好?
緊係唔會急啦,我無買NOC保㗎

鹿最恐怖係佢企定唔走,因為佢俾光照到佢完全睇唔到有架車喺度,但我停定唔郁等佢如果後面突然有車轉上嚟又係危險

其實啲彎咁急仲要斜度咁大,開咗高燈都照唔到幾遠
上goo-net揾盤岩既直接去鋪頭睇
一齊玩?
咁hehe
可能因為我部車仲係用燈絲泡,我覺得LED已經好光好闊
lm
我諗當 benz 2013 年出新一代 a 仔出到 a35 開始,就連原廠出廠標準唔改都係 touge 殺晒一堆改爆既 jdm 山路 machine 個時

不過八十年代日本車最輝煌時,歐洲都有大把勁車比當時極有錢既日本仔收番日本玩高速唔係咩?灣岸傳說部 911 都係咁黎
灣岸最高速年代好似都係GTR為主,歐洲車都係少
旅客
可以參考下75樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞