係日本返工, 玩左改裝玩漂移2年, 你問我答

357 回覆
57 Like 11 Dislike
星期日晚落雨冇街出想消磨時間
見唔少人對日本交通或者車文化都有興趣, 睇下答唔答到大家問題
太私人或者9唔搭8既唔答

未必秒回, 有時間先答
如果好多野做好耐都回唔到有機會就咁比個PO沈就算
秋名山落鈄最快係邊個?
日本啲鐵膠咩樣
榛名山最快唔知
但秋名山最快一定係豆腐佬
我應該開始老唔太知鐵膠係咩

如果係指電車站做埋d迷惑行為既人,其實日本唔算好多(至少我住個區冇乜見過),最多見既都係醉左嘔到成地然後訓低阻住人要叫職員叫醒佢
冇試過, 答你唔到
但如果陸地連住既照理應該點都渣到
但50CC上唔到高速渣到都應該好耐下
而家仲有冇暴走族?
租omoshiro D車係咪好殘唔抵玩?
仲有冇其他方法平租呢類頭D車
有, 但唔多, 新年或者某D集會先會成群結隊咁出沒

一條友自HIGH係度街度響喉既「小僧」就仲有好多
睇你要玩咩車, omoshiro主要都係租D比較出名既車, 例如JDM, 佢有好多舊車
殘就冇計, 你要棍仔又要跑車JDM都冇得選擇
租得既都唔多唔少都想試下渣快D又或者彈下個極力子點都會傷架車, 殘係正常, 但可接受(以前租過S660一次, 行到正正常常)
有無諗過帶街車文化去日本發揚光大
樓主住邊
原來巴打先係日本馬路神, 失敬失敬
關東某處
唔太明, 點叫街車文化
我想問黑木PA 依加多唔多車聚?
一過12點 總有一堆人由黑木開車
行哂成個灣岸
鐵膠唔係指痴漢

喺地鐵嘔真係無公德心

我淨係試過喺巴士嘔 同喺東京啲酒吧門口嘔
不過我發覺日本職員對醉酒佬幾友善
整到佢周圍係都只係話 大丈夫? 跟住揾人清潔算
其實pachinko有咩好玩

我啱啱都諗住去哂所有都府道縣
然後每度都揾啲嘢做吓打吓卡咁
但就無諗過去pachinko
你指大黑PA?
個個星期都有人聚, 星期日至四就比較少因為第二日要返工
肺炎前還好, 唔少人係首都高飛一圈再返大黑吹水, 肺炎開始唔知係咪警察太得閒開始差唔多個個週末封PA驗改裝車, 而家如果影到你部車短時間係首都高「行」幾次都有可能會叫停你驗, 好煩

我已經年幾冇去大黑, 其實你話係咪真係咁正, 其實都係睇你好邊樣, 主要係真係飛既人愈來愈少, 改裝只係改外觀為型唔為跑既人愈來愈多, 我自己就係玩DRIFT既對盆栽組冇咩興趣, 要搵到同好唔易
其實同「賭錢有咩好玩」一樣道理
日本唔比賭博, 柏青哥已經係走灰色帶可以比人賭既一個方法, D人自然就會得閒去玩
見到你呢張圖我只諗起D單車UBER EAT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞