係日本返工, 玩左改裝玩漂移2年, 你問我答

357 回覆
57 Like 11 Dislike
真係遊客價。。。
不過如果有機會我都想去跑下hot version個條山路track,唔漂移應該可以慳返教練費同翻譯費
群馬? 群馬個個場唔知有冇得租車WOR, 但個條TRACK唔太建議玩, 成日出事要叫直昇機救人
本身個度只係一條廢路變成賽車賽道, 冇escape zone快少少一under連人帶車一齊飛出去
睇左HV咁多年,都係想體驗下姐
灣岸大皮嗰啲係咪都係支那仔
可以查下有冇租車
我上官網望左望唔太覺有

或者你可以週末夜晚12點左右上榛名山試試運氣, 7成機會有班地膽係度飛
不過榛名山現實唔同頭文字D, 唔比漂移, 潛規則來, 因為會比山下溫泉旅館D人報警然後警察好快會到, 同埋就算grip都係去到中間公園前(唔太知點形容個位)U-turn返轉頭, 唔可以飛下半段, 唔守規矩隨時有警察來, 同埋會比本地人屌

同埋現實既群馬治安唔太好, 班飛車既有D頭腦唔太正常
唔太清楚, 不過大黑我印象中冇見過大陸人
如果你指之前youtube有個叫小黃鴨既人, 以我最後得知既情報係佢返左大陸但唔知有冇返來日本

而家冇咩人認真飛灣岸同C1架啦, 比大油開到200幾然後縮沙放油既就好多, 而家部部新車都輕鬆過200, 唔似以前咁為左挑戰最高速個個搵命搏
黎緊去東京 想問下巴打知唔知有無邊間公司可以租到JDM渣 我會去富士山 跟住落番東京
https://www.omoren.com/

呢間有唔少棍仔JDM, 不過地方可能比較遠, 同埋價錢比較貴, 不過選擇以我所知係最多, 其他車行租車正常都唔會有棍仔
租部阿巴夫 ¥10000 又唔貴
貴架啦, 日本租車(唔理車種單純行得走得旅行既)大把平過佢好多
不過日本同香港物價唔同, 加上YEN又平
好似無日本電話 地址都租唔到 依間
唔洗, 佢有講可以用國際免許, 如果你見到個postal code唔識入你識下網頁右上角轉英文, 應該就會順眼好多
感謝巴打
巴打小心D唔好炒車就得, 呢間野之前都有唔少人租完之後炒車, 舊JDM炒一部少一部難得有得租要珍惜
前幾日神戶飛番落大阪
我個乘客話高速公路有牌寫住限速錄影果類野
係咪真係有人捉?
想租車喺東京自駕遊 有邊間好推介多謝晒師兄
見到上面講o字頭嗰間都好多靚車
有牌既就即係個段路有相機, 不過段路幾長就佢定, 有機會有牌之後行多幾分鐘先有相機都未定
但係有牌就99%有, 除非佢有D相機拆左但個牌唔拆留係度嚇人不過好少
建議有牌就自重D唔好行太快, 又或者跟其他車既車速, 多數人都行既速度就基本上冇死

日本固定相機影相個車速係標準+30(一般路)/+40(高速), 一影到就紅牌罰金+留前科, 比人影到相既, 車牌同樣都會影到曬一定走唔甩, 外國人旅客就唔清楚, 但如果好似我咁係拎日本免許既就一定出事, 有前科會搞到連永住都拎唔到898
想玩JDM就おもしろレンタカー
https://www.omoren.com/

平又要服務好既Toyota Rental Car, 我買車前成日租而家已經係黃金會員
https://rent.toyota.co.jp/

仲有間我最初來日本未考日本牌個陣幫襯過一次既オリックスレンタカー, 唔算貴但私心我會推薦Toyota多d
https://car.orix.co.jp/

呢3間我係日本租過既車行, 而家自己有車好少租除非搬屋或者真係好想省油同埋要載好多人先會租, 所以只能答到你呢3間
Shit feel到隔離車慢哂
唔洗咁怕, 雖然我冇比人影過, 但身邊D熟人講過唔洗怕自己比人影左都唔知, 因為日本D相機閃到根本唔可能唔知自己冇比人影

如果你冇自覺比人影左既話應該冇事既, 應該
唔會拎黎快啦純粹感受下日本渣jdm棍仔
日本係咪無閪車房
全部都好有heart幫人整車
過咗伊香保去到水沢嗰邊好多時鐘酒店
有, 好多, 不過而家唔會咁易比你知係黑店, 做得太出面比人放上SNS你間店會立即社會死

以前有間店自己既demo car就整到靚靚仔仔又甩得快, 結果幫客人tune既車好多唔夠半年就爆計, 有人去投訴間店仲拎刀出來趕人走, 結果比人影到而家收左皮
改裝佬話以前沼津個邊星期五六晚好多女係love hotel聚集, 個個排隊撩女上車, 你車佢上山甩得爽既個晚就有得屌

不過我之後去左佢講個間love hotel睇乜人都冇, 只係一間好普通既love hotel, 時代真係時代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞