AMD討論POST(74) 睇#1(Updating ) &有時間幫手填資料

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔玩水都唔緊要,問題係佢連本份都做得啦夠好,單講風冷利民已經追得好貼或過左,其他廠嘅新風扇又平又有特色(TT,lian li,收聲牌)......
說穿了咪又係抄人地隻A12-25 design
唔玩水都唔緊要,問題係佢連本份都做得夠好,單講風冷利民已經追得好貼或過左,其他廠嘅新風扇又平又有特色(TT,lian li,收聲牌)......
都係等唔切下年中階卡

買5600x($1043) + 6700xt($2699)算了
Black Friday 會唔會再有減價空間,想買粒5900X/5950X玩
假如4080要過萬真係忍痛上4090算,一係轉會7900XTX有望8000左右,4080賣點係有但唔覺得值
96 core @1.x Ghz?
睇tdp….火力全開咪3.7boost

i225-V真心伏
搵下pcie lan card
真係完全冇得搞?
覺得為咗粒network走去買lan card好反智
Intel 2.5g lan 本身問題多
蟹Lan仲好
問題係簽左合約冇得唔用
呢個同mtk wifi card一樣
屌未用過完全唔知會伏到咁
以前 1Gbe 認知 intel > 蟹+killer
之前兩塊板一個係 蟹2.5 + i211AT
另一塊就 Aquantia 10G + i211AT
而家呢塊得一粒i225-V 2.5G就中哂伏
老母板廠簽死左咩
我都以為Intel > 蟹
睇嚟好多人都中咗i225-V drop packet 硬件死症
我上年五月中都買咗ASUS B550i STRIX諗住用嚟切直播電腦 , 點知砌好曬之後用佢嚟打機測試網絡嗰陣時係咁出現drop packet, 打Apex drop packet drop到成個傻仔咁 . 最麻煩嘅係因為要用N卡做NVENC 所以冇得再額外插NIC , USB NIC用耐咗之後又會過熱 . 而家真係成塊底板擺咗喺度唔知做乜
google完啲人話咩B3 Stepping已經冇哂問題
咪又係一樣會斷線變傻要重開
其實係會簽合約 訂幾多量
黎緊買板要睇埋呢樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞