AMD討論POST(74) 睇#1(Updating ) &有時間幫手填資料

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
之前impact 試驗過
佢後面冇位畀人墊起條 SSD
佢隔籬整咁多鐵柱又冇撚用,又唔係畀人拆,唔知做乜鳩
你無裝厚墊?
佢邊度有墊畀我
我包理喎,用單面m2, 要自己轉隻厚墊。除左Z.2, 底底都要自己加墊,佢都包理
你包埋嘅意思係佢跟主機板盒有送墊,定係點
而家淨係講緊 Z.2 個底冇跟墊
好多人,無加墊。

底板盒,有個膠袋入住2塊正方形嘅嘢
完全唔知有呢樣嘢
個盒仲畀我送咗入迷你倉
呢個故事教訓大家就算幾熟hardware 都最好睇一睇說明書
底板條m.2, 如果單面,都要裝支撐象膠,我知好多人都無裝。
底板都要裝,唔裝會彎,但你睇唔到。。。好多人以為撕左個貼就咁放上去
https://youtu.be/NPE-GUEgKvw
真係有用 d黑mon唔見哂
已換5600+6650xt再戰2年
AM5 RDNA3 呢代skip咗佢算
AMD Ryzen 7000X3D series coming February, 16-core Ryzen 9 7950X3D features 144MB cache

https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-7000x3d-series-coming-february-16-core-ryzen-9-7950x3d-features-144mb-cache
xtx英國最平藍寶見過929鎊
得20張
asus asrock有公版1199.99

買red devil / nitro 啦
7950x3d
13900K rap
13900K RIP
X3D
shut up and take my money
想撚部b550 proart creator玩雙gpu
唔知點解賣1050咁平
btw想問下有冇呢塊板 or 其他asus b550板既linux用家想問下野
7950X3D, 7900X3D
GG INTEL
5800X3D >7950X3D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞