AMD討論POST(74) 睇#1(Updating ) &有時間幫手填資料

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
b650?
靚小小都千7起
Giga b650m arous elite 冇問題
而家專門用來直播嗰部B550 ITX機一次過死咗三個USB , 而家應該買另外一塊B550I定索性升級B650 ITX好?

而家嗰部直播機Spec
Ryzen 5 5600G
ASUS ROG STRIX B550I
Crucial 3200 C16 aka連登RAM
Inno3D GeForce GTX 1060 6GB
SanDisk Extreme 512GB
Kingston NV1 1TB
EVGA Supernova 550W
想問下各位淨玩1080P, 6600係咪都夠玩幾年?
幫個細路平平地砌部機, 見6600個價幾吸引
寶石 嚟
好肉赤
B650 你要換埋U 同ram 喎
趁有價好放
見你換埋c2
一於轉4090 用盡佢
我5900x其實都好夠用
但見gpu 成日都用唔盡100% 所以換換病發作
個箱放唔落 比個牛頂住
要換埋箱
一步到胃 一體水卡

要換好多野
唔夠位放冷排?

用緊d31 ,fc140 ,fsp1200 atx3.0, z790 msi itx
頂9哂 轉90要全換
最少要換箱
係 , 就係諗緊 Ryzen 5 7600 65W + B650 + D5 6000會唔會明顯好過而家 5600G + D4 4400.

右上角張圖放到342mm 4090 喎
想換傻太 90白
好就會好過
係$$ 同有無需要姐
二手b550 I 應該一千頭有塊
咁就要換了
但你傻太張白色基本上唔洗諗itx 箱
我而家張寶石都3.5槽
itx箱放唔入
最簡單換隻短牛
買隻舊1000w seasonic 再買條2 8pin 轉16pin 搞掂
睇你玩咩game 依家玩個隻戰鎚40k 輕鬆推盡張卡
我本身都3080
轉咗4090
所以變咗U有bottleneck
今代all RTX 40唔會買
睇唔到50 可以點進步
所以果斷買4090 等60先再諗換唔換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞