誠心建議準備移民英國既人:雖然唔係話好難生存(活),但都真係要量力而為唔好太大安旨意,絕對唔無係完全無壓力,除非。。。

500 回覆
2349 Like 43 Dislike
係喇係喇,知你認真喇
香港我得儲錢, 一quit 自己嗰行就屎都唔係
買一張機票幾千蚊就夠啦
1000萬係港紙定英磅先
我自己做ACCA 相關,但外國可能失業
我覺得最大問題係計洗費唔計倫敦 倫敦係貴但當地人谷晒去係有原因 一定要以去到倫敦市中心打工黎計先合理 再遠都係屯門去中環既距離 除非係退休 唔係去埋啲鄉下咁就一世。

如果你預筆錢本身夠去倫敦生活都仲有機會跳出黎 但無又去左鄉郊 個收入點都唔會追到番倫敦物價升幅仲越拉越遠 個仔唔係讀書超勁又係一世人困係鄉下。
有兩個仔女仲想諗住退休 仔女幾大?如果中小學未讀完,學費到大學都燒十球啦
你自己渣,連登話移得民都係精英!個個做返老本行!搵得仲多過以前! 儲錢得仲多過以前
負皮你係負皮個天
你咁弱智都咁撚有錢
個天真係好撚唔公平
咪係lo jm9
就退休先得一千萬資產
仔女點easy mode
港紙就真係唔好諗退休過到去都係同香港差唔多生活水準,除左居住大細
2021嗰陣講就係五毛
2023都仲信兒登仔水去英國既就抵啦
呢度大把reports話去到人哋知你香港人有料到,即刻做返team leaders
成班羊群心理
頭十個多負評就會keep住負評
個friend 帶3萬就過左去,一個月就話頂唔順番左嚟
租一年望下唔同區先
英國有啲差區可以好伏
真 做專業就輕鬆啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞