誠心建議準備移民英國既人:雖然唔係話好難生存(活),但都真係要量力而為唔好太大安旨意,絕對唔無係完全無壓力,除非。。。

500 回覆
2349 Like 43 Dislike
人頭冇50萬諗乜mode 都哂氣,慘撚過係香港日日睇無線
上星期搵左個連登仔幫我執過一次依加用佢幫我改過個封試緊。但越搵越灰。想讀個master讀啲專業啲但又冇錢
同埋如果我呢邊搵倫敦工,啲公司通常肯唔肯online in完就請?如果man專登去倫敦in都幾哂成本
係 但london租金可以差好遠 視乎位置同配套 平有平住 貴有貴住
其他洗費都差不多
一般留學生要有visa sponsorship先留得低係英國,可以揀嘅公司已經少左好多,所以大量人都係讀完書就要返原居地。

同Bno visa根本冇得比,一黎到咩工都做得
未試過唔係online in
係嘅 仲要諗校網
我一條友渣住大概90萬都唔敢過
2個人唔夠5萬磅年薪。
bob 叔都唔夠你玩
有同事兩個星期先返一次日開會
原因係返office要三個半鐘
小學雞式反駁
你同腦諗下點解我要咁覆你先
未寫過cover letter
亦都無寫right to work

但有時間寫下無壞
自己俾錢執cv covering letter
sent 咗over 100封
無回音
建築行業….
surely冇問題啦, 依家9成工都係online interview, 不過你個case應該搵人執CV先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞