誠心建議準備移民英國既人:雖然唔係話好難生存(活),但都真係要量力而為唔好太大安旨意,絕對唔無係完全無壓力,除非。。。

500 回覆
2349 Like 43 Dislike
又關男女事
男人未必堅強過女人
你係咪想講寫明唔洗有visa sponsorship
我係租過
買到車 生活都算過得去啦
搵左份 Work From Home 既工,個個月有錢剩好開心
咩城市?
起碼人地去英國真係為小朋友好
唔係去山卡啦full pay完間屋半退休 仔女就半放養
成個post d數都係樓主係到鳩up
但咪理 大把正評
2023仲有人信連登水去英國?
樓主呢啲垃圾post嗰兩千正皮
如果有一半人係真係去咗英國我都cut j
冇BNO [Time Attack] mode:

去到day1: 落club溝女

Day2: 住條女apartment, 搵工

Day3: 拉條女去註冊結婚
IT , 係香港做狗,呢度似皇帝
Leicester
香港,係中環返工,住天水圍大有人在
車費同交通時間唔算貴同耐

英國,返zone1 住zone 6, 生活唔錯
車費同交通時間都合理

但你想住中部,返倫敦,係好難
即係話你想攞zone 1 人工,但住中部都唔太可能(IT可能得, 或者你帶香港份工黎)

其實好似一個循環,錢少去中部,人工又比倫敦少好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞