誠心建議準備移民英國既人:雖然唔係話好難生存(活),但都真係要量力而為唔好太大安旨意,絕對唔無係完全無壓力,除非。。。

500 回覆
2349 Like 43 Dislike
一年都唔搵/搵唔到嘢做真心可以收皮

我聽親大多數都係3-6個月就搵到工
就算搵返本行都係9個月左右
一年已經差唔多夠門檻報army
每個人背景唔同,唔敢答你!重有Condo 都有高級同低級,好似香港有太古城同深水埗舊樓,重有你養唔養車!
見識到真正嘅一野KO
一個人租sharehouse包水電又可以再平d既
hk工作再匯錢過去
咪就係退休mode
話明normal嘛
到hard mode先攞shared house同黃label出嚟講
hell mode我就直頭去埋food bank㗎喇
咁出發前已經搵到工都有

但拎得住30萬過去,就知咩料,世間險惡,邊到都係,見到樓主咁天真on9講到咁easy,而後又一堆唔用腦信到十足十,好心提醒
咁梗係唔係新樓,買利物浦,黑池紅蕃區就得!120萬樓其實多數係投資者買嚟收租自己唔會住,同香港一樣,買深水埗樓舊樓收租,Coco 哥咪咁做
又話有手有腳就走得嘅
Ching好嘢
香港買樓一律Hell Mode
冇車應該搞唔掂,買架cheap車
600-800萬港紙拎過去,其實你會係Easy Mode既Baby Mode,你既生活水平比起香港係唔會點跌,反而會大大提升,你講緊既係半退休狀態

真定假,想去做皇帝
講乜撚野笑
人地一開頭根本就屌柒佢
係你呢啲On9先當人講既係gag
今日咁多呢D POST
嘩痴線你中文一定5**
可摸耳幫我考一陣2半個中文mid term 人生最後一個中文試
連登仔話攞3萬過去夠晒
30歲 $70萬 1條友,夠唔夠生存?
自己天堂嗰頭近mode
仔女 easy mode
買cheap 新車定二手車,二手車你自己識整車都可以嘅,車房(唔係dealer)收80蚊至100蚊加紙一個工作小時未計零件!
好波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞