誠心建議準備移民英國既人:雖然唔係話好難生存(活),但都真係要量力而為唔好太大安旨意,絕對唔無係完全無壓力,除非。。。

500 回覆
2349 Like 43 Dislike
見啲人去Manchester 生活得幾開心
一間自住,一間收租,年薪5萬鎊以上,現金唔計
只係normal mode

Easy mode係大把錢去旅行,周圍飲飲食食個d
Emmmm……你又好似岩
駁唔到
小朋友去英國讀書唔係免費咩
一定係去搵嘢做啦
啱呀 個人夠勁 要向上流 要有career path 一定係去London
其實要諗吓你覺得自己嘅競爭力係D乜 同埋如果英文能力麻麻嘅話可以去到搵咩工種 而自己又接唔接受到做過啲工種
1千萬睇落好多,其實唔係
段估你唔會揀中部或以北,住番倫敦買間house都無晒咁濟,退休無收入即變hard mode
係,搵工一律要去倫敦,遠離倫敦d人工差勁遠

一係你有本事同公司講長期wfh,就可以搬去遠d地方
就算到時候頂唔順要返番香港 人哋見你喺倫敦返過工都加分啦 雖然而家係倫敦搵工都難
真係好撚多呢啲孝順仔然後同人講係英國做工廠都買到樓,好幸福乜乜柒柒
標準連登系列回覆:
香港做港豬又生活得好好?
香港有大屋住?住緊萬幾呎覆你!
香港有iceland牛扒15舍英鎊夠你一家食一星期?
仔女在英國接受学反育等於免費讀國際學校
我有新鮮空氣吸你等生癌
大想頭地 想過幾年買樓
諗緊一個做普通office工可以頂到幾多, 等個本唔駛burn得太快
想問搵間入russell group%唔低既校網屋要預幾多?
最憎呢啲9 up人士
拎一千萬去大搖大擺先有機會有局丫嘛
唔好睇得能力太重要,你既選擇會比你既能力更大影響,而足夠既錢可以令你更有選擇既空間同時間。
拎到個bc又點?回流?

港豬睇嘢真係咁兒戲嘅,呢啲人留港等割舒服好多啦
IT人搵工無難度
揸住幾球野港紙就先做下定期先,有多少執下仲可以等英國樓市跌
解釋埋先
啲毛同黑要搵人做野都要講利益嘅
你擺明有錢組隊單野就容易做成啦
唔好咁快就用左大部份既錢去買樓,就幾 ok,有唔少時間俾你適應同 catch up 下英文
2萬叫咩mode?
今日先諗移民果班,應該係習慣享樂,又乜柒都唔理,更對將來無打算嘅港豬

平時有工人洗,又做慣伸手黨
去到英國點止mode,直頭地獄mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞