Resident Evil 4 Remake gameplay

742 回覆
42 Like 10 Dislike
fans真係睇得出佢
邊隻落足奶力去整 邊隻hea整
都啱既 話晒re2 re4原作都算系列作表作
如果好似re3 remake咁hea 9咁整
同拆招牌無分別
感覺呢隻會同re2 remake一樣咁出色
其實初登場到有狙打鏡中間得一隻要跑過 (就係第一隻)
到冷藏室拎咗狙打之後根本easy job
(無rifle彈另計)
感覺bio系列自從17年出咗7之後
算係起死回生
之後既2 remake, re8每隻都好出色
(就算大跌眼鏡既3 remake都未算衰到貼地)
中間出5 6嗰期 (10年代頭)
個系列直頭頹到一個點
5行咗另一個方向, 但銷量唔頹喎
6就真係唔知點
5ok好玩
6真係唔知似乜
6明顯畀最多budget嘅一集,七個主角又香港景又歐洲景,又幾條故事線交壘,不過市場反應一般

之後7,8 remake 2,3係唔錯但睇得出capcom 係慳住成本咁做
最大問題係視點同操作,CLS
重衰過4
Rules of Nature!!!!!!!!!!!!
6 你可以當成一套荷里活電影群像劇咁睇, 將bio 兩大主角chris 同leon 做成焦點

6最失敗地方係個打擊感做得好差, 開槍好似射BB彈咁, 另外鏡頭做得唔好, 其他都還可以. 起碼故事夠長
睇完覺得啲fanart算係小巫見大巫
仲以為成個景會好似下面嗰張咁回收re8
點知尋日條片村莊廣場嗰度又唔太似re8條村

我係leon都要礙事莉啦 仲老女人ada
仲有冇金蛋銀蛋

咁下套重製RE5實走唔甩喇
全部角色唯獨得ADA柒化晒
舊ashley好正bor
好撚想屌remake個金髮妹
大大力咁揸佢個波
再捉起佢啲頭髮起勢咁聞
Ashley唔係唔正
但我都係鐘意ADA多D
死啦
睇咁多留言
好似得我一個唔覺得ADA有問題既
我仲覺得ADA好正喎.......
我要屌金髮妹!
老咗係殘咗
金髮妹正好多 總統個女又後生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞