手機版孖寶賽車《Mario Kart Tour》(16) 新對戰模式;已經冇得用石抽管

613 回覆
5 Like 0 Dislike

又多一個課金challenge

Week 1 Week 2 ranked 送既野唔同
右上冇翼 買咩翼好?
8 bit 1 up mushroom
個頭盔買唔買得過
Week 1左上,Week 2左上都冇翼係屌得過
thx

今個tour daily spotlight shop 內容
新年巡迴賽

PIN文有今個TOUR資訊

https://www.youtube.com/watch?v=8Bq8ya9_Wvs

時間:2022年12月28日(三)14:00 ~ 2023年1月11日(三)13:59

--------------------------------------------------------------------------
[跨tour活動]
困難挑戰
期間:即日至2023年4月5日(三)1359

[今個Tour資訊]
巡迴賽各項挑戰
冇特別,唔識隨便問

[今個Tour資訊]
下半場Rank cup
路易吉盃

[今個Tour資訊]
精選商店
上半場精選:

狗衝?
廢技角唔洗多講

狗衝?

新翼,尤其你week 1 左上、week 2左上都冇翼就更加值得買

下半場精選:

狗衝?
廢技角唔洗多講X2

狗衝?

雖然係新翼,但rank cup淨係得week 2左下有用
同關應該有其他更好選擇,就睇你肯唔肯博啦

今日精選候補:

推介:
頭盔:只代表樓豬我意見

GBA 空中花園RX
角:Hakama Mario或者用普通Mario或者70石買吞食花老大Mii服裝
車:黃色生存越野車
翼:建築工人頭盔氣球、酥脆三文治、

Wii 慢慢龜海角RX
角:粉紅色嘿呵
車:熱帶卡車
翼:綠貓飛行傘、8-bit 1UP蘑菇 > 瑪利歐冰鬍子滑翔翼 或者 $28

GBA 庫巴城堡 3RX
角:路易吉(騎士)或者用兩道具角
車:紅色生存越野車 > 閃電流線、銀色裝甲
翼:熔岩流星 > 銀色蠟燭、害羞幽靈面具 > 夜櫻摺紙武士頭盔

GBA 泡泡魚島RX
角:冇Thaisy、聖誕Daisy都幾難幫到你,其他廢技角就算啦
車:黃色生存越野車X2
翼:建築工人頭盔氣球X2 > 路易吉帽子氣球

3DS 吞食花滑道
角:上次冇理由冇買冬季拉里嘅,如果真係冇,吞食花老大或者普通Luigi都幫到你
車:生存越野車(雖然好舊,但絕對有用)、花朵水管 > 黑色/粉紅色推土機
翼:吞食花氣球 > 摺紙武士頭盔 或者 $118買隻金頭盔

GC 寶寶公園RX
角:上次冇理由冇買冬季拉里嘅x2,或者70石買偷天兔Mii服裝
車:頭號漢堡(Map Cover唔算好好,但勝在大車)
翼:巧克力蝴蝶脆餅、蠟燭蛋糕

[今個Tour資訊]
今個tour最尾8個盃內容

[今個Tour資訊]
其他課金Pack/Mii衫Pack
$28 pack:

狗衝?
經驗嚟講,新年202X 堆翼最後都會變得幾垃圾

Mii衫:
今個tour Mii衫鋪9款衫第1次買都有7折
狗衝?
靚技角有偷天兔Mii衫同吞食花老大Mii衫
但兩者map cover都撞咗好多其他靚技角
未有嘅衫,就視乎睇你要唔要金Mii、?Mii等等嗰10分point-cap

[今個Tour資訊]
最新常駐UR名單

keep住冇變

[今個Tour資訊]
門松
2023年先開始有,打中門松會有token

[今個Tour資訊]
每日大賺金幣活動
今個tour每日都有大賺金幣活動,
都係老規矩:先由 大賺金幣活動嗰個盃以外 嘅賽道攞晒日常嗰300 / 600(GP玩家) 粒金幣,然後玩埋 大賺金幣活動嗰個盃嗰3個賽道

[今個Tour資訊]
ACR徽章
上個tour ACR徽章會喺下年1月5號(四)先派

[今個Tour資訊]
Rank Gift
留意上半場Rank Gift係派黑色Mii服裝 + 紫色推土機;
下半場係派?磚塊Mii服裝 + 綠色奇諾比奧(維修人員)
左上係咪應該買返wario衫算
盡量寧願2箱靚技角多於廢技3箱角

右上角嗰關會好重要,每圈4箱多動作長關會比較易200 act
冬季拉里應該都有嘅
咁左下如果冇車嘅話架甲蟲車抵唔抵買
除非d 3箱廢技角已經高過lv1,
否則lv1 3箱角嘅每個動作分數同2箱角唔差得太遠
不如慳返d資源,比心機用2箱coinbox角刷多d coinbox
咁可能仲好過用lv1廢技角
做緊$28嗰時你冇買嘅都代表你應該f2p/少課
咁100石絕對唔止$28
而且最重要嘅係架車屬於細車
食coins會輸蝕好多
琴日好似仲有架漢堡車買 不過又冇買到
你係咪未有?磚塊Mii而想爭

咁想睇睇你有咩資源
石、券數、三關有咩D/K/G
廢事整條金剛棒出嚟 所以貼條link先
石有396
唔該巴打
你D對手點情況?要第幾先有隻Mii攞(唔肯定係咪個個TIER都頭3就有)?
同埋你有幾多券?

左下依架車其實都考慮得過嘅
新新地,而且都ok大
要頭2先有 依家差第一名成萬二分 不過我仲未用啲coinbox角
你指咩券
UR角/車/翼 LV + Point-cap券
想睇埋你對手d用緊咩D/K/G

角易諗:
20角lv券夠升冬季拉里到lv6(9張)-lv7(14張)有突,
順便至少double point-cap(6張)隻拉里
咁就用到右上左下
左上就冇辦法啦,都照用冬季拉里住先

車同翼就睇埋你對手D實力先再諗

暫時頭3名 我估第二第三好快就會落返去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞