手機版孖寶賽車《Mario Kart Tour》(16) 新對戰模式;已經冇得用石抽管

613 回覆
5 Like 0 Dislike
冬季巡迴賽

PIN文有今個TOUR資訊

https://www.youtube.com/watch?v=7RyurWb0MoE

時間:2023年1月25日(三)14:00 ~ 2023年2月8日(三)13:59

--------------------------------------------------------------------------
[跨tour活動]
困難挑戰
期間:即日至2023年4月5日(三)1359

[今個Tour資訊]
巡迴賽各項挑戰
冇特別

[今個Tour資訊]
下半場Rank cup
酷喜剛(Funky Kong)盃

[今個Tour資訊]
精選商店
上半場精選:
1. 路易吉(假期)

狗衝?
靚技角,但幾個月用到著機會偏低
今次rank cup用喺:
week 1左上,同場代替品有Satellaview Mario,白狸瑪利歐,甚至高少少tier都已經得到嘅銀Mii,所以唔太必要
如果你係喺Vacation Luigi同Thaisy兩個之中揀一個,建議揀後者

2. 宏偉獅吼

狗衝?

中size車,cover麻麻地,rank cup嚟講:
淨係有week 1左上,同關有花朵水管、銀色裝甲、鮮奶油甜點,三架大車之餘都cover ok嘅,所以冇用

3. 隱形滑翔機

狗衝?
新翼,rank cup for:
(a) week 1左上:同關有害羞幽靈面具、路易吉銀鬍子滑翔翼、銀色蠟燭等等
(b) week 2左下:同關有巧克力蝴蝶脆餅、8-bit 1UP蘑菇、瑪利歐冰鬍子滑翔翼、滑翔黑星、夜櫻摺紙武士頭盔、路易吉帽子氣球等
睇你博唔博啦巧克力蝴蝶脆餅、8-bit 1UP蘑菇、瑪利歐冰鬍子滑翔翼、滑翔黑星、夜櫻摺紙武士頭盔、路易吉帽子氣球等

下半場精選:
1. 黛西公主(泰國度假)

狗衝?
最強非Mii coinbox角
雖然今個tour buff咗3關,3關都撞晒金色布魯
而且只屬於中size角,差咁dd咁
但依然好值得擁有

2. 嘟嘟越野機車

狗衝?
,細車唔討好

3. 亞洲風雨傘

狗衝?
week 2右上應該有其他更好選擇,課GP都已經會有翼用,所以晒石嘅話就唔太建議

今日精選候補:

購入/升級推介:

Week 1:金屬瑪利歐盃
新加坡競速賽道3
角:Satellaview Mario、白狸瑪利歐>>假期路易吉
車:花朵水管、銀色裝甲、鮮奶油甜點
翼:害羞幽靈面具、路易吉銀鬍子滑翔翼、銀色蠟燭、隱形滑翔機

東京賽道3X
角:Hakama Mario(最舊嗰批角色)/武士Mario
車:寧願晒$28都唔好晒石買廢/細車
翼:閃亮頭冠、蠟燭蛋糕、酥脆三明治、白浪摺紙武士頭盔

曼谷飆速2R
角:冇得買國王Mario唯有買黃Mii
車:火焰之鷹或者$28
翼:瓦利歐鬍子滑翔翼、秘傳滑翔術、三花肉球

Week 2:酷喜剛盃
東京賽道4X
角:害羞幽靈王Mii服裝 >> Happi Peach(但要LV3先用到)
車:課GP會有金色江戶子或者等鋪頭賣音爆惡魔
翼:摺紙武士頭盔、秋日落葉、薄荷&莓果冰淇淋

曼谷飆速3
角:Thaisy、金色布魯(出現機會低)、Goshi(出現機會低)
車:熱帶卡車 or $28 or week 1贏rank cup禮物
翼:課GP會有新翼,or 吞食花氣球、熱帶氣球、金色氣球

新加坡競速賽道3RX
角:Happi Peach
車:鷹眼、轟天號
翼:巧克力蝴蝶脆餅、8-bit 1UP蘑菇、瑪利歐冰鬍子滑翔翼、滑翔黑星、夜櫻摺紙武士頭盔、路易吉帽子氣球等

[今個Tour資訊]
今個tour最尾8個盃內容

[今個Tour資訊]
其他課金Pack/Mii衫Pack
1. $28 pack:
(a) 咕嘟咕嘟燉鍋
狗衝?

就咁睇都幾闊,但唔係最top嗰d,而且比較短身
睇你需要

(b) 鳳梨1號
狗衝?
細車,但week 1右上其他車都唔太值得用石買,同樣視乎你需要

2. Mii衫:
宏偉獅吼Mii服裝
狗衝?
視乎你要唔要金Mii、?Mii等等嗰10分point-cap

[今個Tour資訊]
最新常駐UR名單

應該都係一樣

[今個Tour資訊]
Rank Gift
留意上半場Rank Gift係派橙色凱瑟琳、橙色凱瑟琳疾速
下半場係派藍色凱瑟琳、藍色凱瑟琳疾速

[今個Tour資訊]
Coinbox角色、飛鏢角色map cover

[今個Tour資訊]
今個tour scoresheet
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1C2dR5pO1rcKlle62dPRb5MqCbbDDubKeT87A54N6w00/copy

for專刷ACP嘅人用,可以記錄下自己表現係咪已經meet到最盡
啲獎品好似唔太吸引
mario帽係咪抵買
係直頭
push
一個tour得3個城市真係有d悶
請問Happi Peach而家仲值唔值得買呢?
依家依隻嘢會用喺城市關比較多D
對我嚟講今個Tour嚟講算有用
謝謝, 咁可能都要買了
有限石嘅話
冇Thaisy,就先買Thaisy
本身有Thaisy, 所以決定買Happi Peach

多謝建議
竟然有新關

想知呢隻翼係咪買得過
yes
唔該曬
而家應該買金布魯定係國王瑪利奧?唔係好識分呢兩隻既功能
king mario 未有得買
原來是咁 唔該你
如果我買咗泰國黛西 咁仲洗唔洗買金布魯?
coinbox買左就實冇死
不過我自己就冇研究唔同角色有咩overlap既賽道
呢方面樓主熟d
Pin文有張Overlap 嘅圖嘅
兩隻雖然都撞成六七關
但分別都好有用

不過出金布魯先再算啦,咁易咩
現階段有Thaisy 買就入手先就唔會錯
好的 唔該曬ching
3.2.1
新update冇得再用依個方法消bot嘅badge
老任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞