手機版孖寶賽車《Mario Kart Tour》(16) 新對戰模式;已經冇得用石抽管

613 回覆
5 Like 0 Dislike
最後攞唔攞隻Mii?
高第二名成萬三分 依家依個tour又可以hea打降rank
尋日屎忽撞棍一野多左2000分最後變左第1名拎到隻金box
恭喜上面兩位攞到?Mii
唔該曬
太空巡迴賽

PIN文有今個TOUR資訊,po住先,遲d再update埋精選商店嗰d

https://www.youtube.com/watch?v=2o62hgaYizk

時間:2023年1月11日(三)14:00 ~ 2023年1月25日(三)13:59

--------------------------------------------------------------------------
[跨tour活動]
困難挑戰
期間:即日至2023年4月5日(三)1359

[今個Tour資訊]
巡迴賽各項挑戰
1. Super Win
喺多人連線嘅「比賽」中(「對戰」唔包括在內),做到連續3局第1名就可以達成「SUPER WIN」。
第1次第1名開始計第1勝,
之後就算冇第1位,只要KEEP住前3名,都會保留「連勝」。即係例如可以1-->3-->2-->1-->3-->3-->2-->1;
但不幸中間局數跌出前3位,或者玩玩下突然斷線、自行閂APP等,「連勝」記錄就會冇咗,例如1-->1-->4,就要由頭嚟過。

[今個Tour資訊]
下半場Rank cup
火焰羅潔塔盃

[今個Tour資訊]
精選商店
上半場精選:
1. 瑪利歐(Satellaview)

狗衝?
靚技嚟,不過經過一年幾嘅洗禮,隻太空人Mario已經變得麻麻地,唔少場已經比布魯或者其他coinbox角代替咗
今次rank cup用喺:
(a) week 1左上,同場代替品有金色布魯(但精選商店出現機會好低);冬季拉里(精選商店應該唔會出,但我估絕大多數玩家都會有買)。所以覺得依個場會有角用
(b) week 1左下,同場有 ?磚塊Mii(上個禮拜rank cup可能有人會攞到)、卡美克,所以同樣地依個場應該會有角用

論rank cup就未必好需要,但曾經都係一隻唔錯嘅幸運7角,所以冇嘅都可以考慮下入手

2. 彩虹計程車

狗衝?
新車,但細車嚟,rank cup用喺:
(a) week 1左上:同場有$28新車;閃電流線(雖然都唔係大車);轟天號(大車但cover偏少);鷹眼(大車但唔肯定有冇得買)
(b) week 2右上:同場有閃電流線x2;紅色生存越野車 等
(c) (lv8) week 2左下:$28新車唔洗lv8
所以其實可以慳返

下半場精選:
1. 奇諾比奧(太空人)

狗衝?
靚技
rank cup用喺week 2左下,同場有國王Mario,未肯定精選商店會一定唔出;仲有黃色Mii,都係靚技,商店有得買但100石,缺點係Mii衫總係會少d關咁
咁似乎洗多5石,個技再靚少少好似仲抵玩d喎

2. 星際探測車

狗衝?

雖然係大車,但cover唔討好,今次buff咗Wii Rainbow Road R/T,如果冇洗過$28嘅話,今個tour嘅$28新車都用到嗰關嘅,火焰之鷹都係大車,但唔肯定精選商店會唔會出

今日精選候補:
後補

推介:
[size=3]以下講嘅item未必會喺精選商店出現,但可能有d好item冇講嘅,精選商店又有得買喎

Week 1:卡美克盃
Wii 彩虹之路
首先冇諗過係短關嚟

角:金色布魯(出現機會好低) >> Satellaview Mario
車:鷹眼(有嘅話)、閃電流線(雖然細車) >> 轟天號
翼:綠貓飛行傘(老是常出現) > 瑪利歐冰鬍子滑翔翼 = 滑翔黑星 = 天使石榴石 > $28

GBA 害羞幽靈湖X
角:路易吉(騎士)
車:熱帶卡車
翼:飛行翅膀 = 巧克力蝴蝶脆餅 > 害羞幽靈面具

RMX 彩虹之路2RX
角:卡美克 或者 Satellaview Mario
車:邱比特之箭 或者 $28
翼:夢幻滑翔翼、黃金翅膀(出現機會好低)、吞食花氣球 >> 貓咪花行傘

Week 2:火焰羅潔塔盃
DS 薄暮之家
角:Meowser、卡美克 >> 金色害羞幽靈王(出現機會較低)
車:紅色吸血鬼 > 狸貓越野賽車 = 王者黑色
翼:燭光崇拜 > 黑色肉球 > $28

SFC 幽靈沼澤2
角:吞食花老大 >> 碧姬公主(法被)、武士瑪利歐
車:紅色生存越野車、閃電流線、花朵水管、紅色吸血鬼
翼:燭光崇拜 > 滑翔黑星

Wii 彩虹之路RX
角:國王瑪利歐(但應該會冇出)、奇諾比奧(太空人)、黃色Mii服裝
車:$28
翼:夜櫻摺紙武士頭盔 >> 極光氣球

[今個Tour資訊]
今個tour最尾8個盃內容

[今個Tour資訊]
其他課金Pack/Mii衫Pack
1. $28 pack:
(a) 魷魷穿梭機

狗衝?
唔肯定size,但rank cup用到3個場都叫物有所價掛

(b) 彩虹計程車

狗衝?
新翼,rank cup用喺week 2左上 + week 1左上
前者應該有唔少代替
後者可能有綠貓飛行傘,或者其他
視乎你需要

2. Mii衫:

狗衝?
視乎睇你要唔要金Mii、?Mii等等嗰10分point-cap

[今個Tour資訊]
最新常駐UR名單

未update

[今個Tour資訊]
Rank Gift
留意上半場Rank Gift係派奇諾比珂(太空人)、粉紅色奇諾比奧(維修人員)
下半場係派金色星際探測車
推依個

今個tour每日662 token

冇國王,但有鷹系列
即係Wii 彩虹之路RX多咗架火焰之鷹
火焰之鷹又推唔推介呢?!
比較同一關嗰堆車,唔計牛牛off-roader
火焰之鷹又考慮得過嘅,起碼新新地+大車

只係架車之前用$28就買到
依家要成100石先有
覺得會唔會貴咗少少

同埋,同關有架$28就買到嘅車,兩個rank cup可以有三關即刻用到
缺點係細過火焰之鷹、牛off-roader,星際探測車等等
只屬中size嘅車
就睇你覺得$28同100石邊樣抵啲

但兩樣都好過架星際探測車嘅
$28同100石比,又真係$28抵D
用咗咁多劵 終於出金布魯

Easy bot trick , RMX RR 2T 唔work

ranked cup week 1: 97K, 第四
第一130K 點玩我得tier 68
https://youtu.be/7RyurWb0MoE
下個tour
曼谷 新加坡 東京

今日token event 抽到+300

買邊架好
個人建議買鷹眼 因為比較大同新
如果轟天號幫到你好多coverage 都可以考慮 不過佢比較舊

From Sam78it

都係無King Mario

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞