手機版孖寶賽車《Mario Kart Tour》(16) 新對戰模式;已經冇得用石抽管

613 回覆
5 Like 0 Dislike

Rank Cup今個禮拜冇用
Cover有27(12城市,5 lock),新新地仲有潛力buff
睇你baby park系列/冬甩3R/RMX冬甩1N有冇用啦

冇用開唔係好答到
但感覺麻麻
香蕉翼值唔值買 左上 / 中下
左上都幾廢 垃圾一隻
咁中下個隻比較新ge翼呢
純粹感覺 大蕉角 + 香蕉翼 幾好用 定錯覺黎
如果用香蕉翼,用蕉擊中對手會有少少bonus point 無記錯的話 攻擊分數應該多兩成
https://youtu.be/zndSirfj8SE

又一個全城市賽道tour
出多啲全城市賽道tour幾好
城市賽道出得一個tour就好耐先再出
我好多城市賽道都唔夠時間刷xp
尤其是紐約4條好似都淨係出咗1次
但一次過出咁多未爆XP嘅賽道
反而好大壓力

上上次嗰個歐洲Tour刷到一半都唔想再搞
上次3周年直接佛系算
3周年我已經每分每秒刷都有兩條刷唔曬
今個tour一砲過出9條真係刷到嘔泡
好在今個tour啲賽道唔係city course

終於到我
上面三隻邊隻抵玩
留返啲rubies好d
終於拎到第2有金食人花落袋

睇住先
下個cup係咩cup
下半場rank cup: 酷喜剛盃
係咪funky kong
秋季巡迴賽

PIN文有今個TOUR資訊

https://youtu.be/zndSirfj8SE

時間:2022年11月2日(三)14:00 ~ 2022年11月16日(三)13:59

--------------------------------------------------------------------------
[跨tour活動]
困難挑戰
期間:即日至2022年12月28日(三)1359

[今個Tour資訊]
巡迴賽各項挑戰
冇乜特別,唔明請問

[今個Tour資訊]
下半場Rank cup
酷喜剛盃(Funky Kong Cup)

[今個Tour資訊]
精選商店
上半場精選:

狗衝?
NO
就算係靚技,但佢係成隻game入面最舊嘅角色
map cover極不討好
如果冇佢/Week 1左上冇角會建議去買黃色Mii就算
除非你係諗住買佢嚟升lv,但係咪值150石就自己衡量
而且波琳平時DS可能都有得買/平時抽管都有機會抽到

狗衝?
新車,但細車確實麻麻地
如果week 1左下冇車,可能博每日精選出第四棒可能仲好d;week 2右上買另一架新車(鷹眼)會好過依架

下半場精選:

狗衝?
紐約分鐘B有好多靚技角揀,仲有需要咩?

狗衝?

先唔計較係全城市賽道tour出身
但個size係相當值得考慮
不過rank cup嚟講,紐約B都有其他選擇,例如$28同樣size嘅新車

今日精選候補:

推介:
以下係一般認為都ok嘅D/K/G,值唔值晒石買,就要自己衡量
紐約分鐘X:
冇/
花朵水管、黑色沙漠跑車/
8-bit 1UP蘑菇

洛杉磯環圈X:
金色布魯>金色害羞幽靈王>>>泳裝羅潔塔(留意前兩者出現機會較低)/
頭號漢堡/
滑翔奇星(今個tour有好多場用到)、熱帶氣球

溫哥華速度3:
冇(如果冇角用考慮用銀Mii,都冇就考慮買白色Mii,或者用coinbox角2道具箱)/
藍色飛速(新車但細)、第四棒(今個tour多場但舊細車嚟)、[黃綠色膠囊、珊瑚色遊輪](後兩架見有d高手升咗嚟用,但始終都係中size車)/
綠貓飛行傘、滑翔黑星、薄荷&莓果冰淇淋>>極光氣球

溫哥華速度3RX:
粉紅色嘿呵(忍者)、白狸瑪利歐/
白色惡魔大王、閃電流線、黑色沙漠跑車/
蠟燭蛋糕(可能ok)

紐約分鐘B:
布魯、金色蛋耀西(較低機會出現)>Satellaview Mario>派對波琳/
鷹眼>>熱帶卡車/
滑翔奇星(今個tour有好多場用到)、惡魔黃玉

洛杉磯環圈3X:
卡美克、吞食花老大>>泳裝羅潔塔/
第四棒(今個tour多場但舊細車嚟)、邱比特之箭、鷹眼/
黃金翅膀(較低機會出現)、粉紅之星風帆(近幾個tour弱咗)、黃金棒球場(較低機會出現)、滑翔奇星(今個tour有好多場用到)

[今個Tour資訊]
今個tour最尾8個盃內容

值得留意嘅係
雖然今個tour雲集咗紐約/洛杉磯/溫哥華各大賽道
但今次係冇紐約1N,紐約2R
唔知老任諗緊乜

[今個Tour資訊]
其他課金Pack/Mii衫Pack
$28 pack

狗衝?
大車值得考慮

Mii衫:

狗衝?
都叫係靚技,就睇你week 1左上你有冇用。
為point-cap 10分其實都值

[今個Tour資訊]
最新常駐UR名單

今個tour無新增常駐UR

[今個Tour資訊]
聯賽禮物
留意橙色耀西橙色耀西疾速只會喺上半場rank cup度派
下半場rank cup係派藍色耀西藍色耀西疾速

[今個Tour資訊]
吞食花老大(金色)修正
今個tour 個size修正返配大size車
今次仲寫埋推介list
咁就大約可以知道有咩值得買

見到隻 滑翔奇星 咁多賽道就諗住升
點知逐條賽道click完,得WK1 洛杉磯環圈X未有翼高lv
推高 船舵 lv 算
隻滑翔奇星攞嚟短炒
關關都冇先會值得買

船舵我自己冇用+唔見好多人有用
所以冇理

同埋,個list係for嗰關乜叉都冇先再考慮
純for升lv就要自己再諗係咪值

下次會寫得周詳少少
聯賽值唔值得衝? 今次送嘅唔係UR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞