手機版孖寶賽車《Mario Kart Tour》(16) 新對戰模式;已經冇得用石抽管

613 回覆
5 Like 0 Dislike
聖誕庫巴仲值唔值得買?
冇就買
值得
Mario聖誕值得買?

廢角廢技
左下冇角就算數啦
左下冇角+1
+1 唔知要買邊隻角好
買拉里升到lv8
F2p邊有咁多券
得1張卷
假日巡迴賽

PIN文有今個TOUR資訊

https://www.youtube.com/watch?v=J53INAEdeKA

時間:2022年12月14日(三)14:00 ~ 2022年12月28日(三)13:59

--------------------------------------------------------------------------
[跨tour活動]
困難挑戰
期間:即日至2022年12月28日(三)1359
今期最後一個tour!

[今個Tour資訊]
巡迴賽各項挑戰
1. 擊飛雪人合計5次。
N64 冰天雪地;DS DK雪山 等等都有雪人

[今個Tour資訊]
下半場Rank cup
冰凍瑪利歐盃

[今個Tour資訊]
精選商店
上半場精選:

狗衝?

新coinbox角喎
雖然係細size角色,但絕對值得狗衝,而且買第1隻平45石

狗衝?

如果係拉里同聖誕Mario兩者揀一個
就算Week 1左下更冇角
都唔應該揀聖誕Mario
就算拉里升唔到lv8,都至少喺嗰關用到2道具箱

狗衝?

下半場精選:

狗衝?
最舊一批嘅靚技角
不過近兩年入面,依隻角仲會偶爾buff新關
map cover其實都唔太差
冇嘅可以考慮入手

狗衝?

今日精選候補:

推介:
頭盔:只代表樓豬我意見,有d其實只係樓豬我用緊,未必真係好嘢嚟
歡樂山X
Happi Peach / 聖誕Mii > 萬聖節Mario
聖誕飛船(留意係細車但今個tour多賽道) > $28 >> 赤紅沙漠跑車
綠色雙葉

溫哥華速度3R
拉里(冬季)>白狸瑪利歐
花朵水管
巧克力蝴蝶脆餅(起碼食埋week 1左下) = 薄荷&莓果冰淇淋 = 8-bit 1UP蘑菇 > 秘傳滑翔術

GBA 白雪天地
冇好角推介用住婚禮Mario / 拉里頂住先
聖誕飛船(留意係細車但今個tour多賽道) > $28
巧克力蝴蝶脆餅(起碼食到week 1右上) = 蠟燭蛋糕 = 路易吉帽子氣球

Wii DK單板滑雪越野賽RX
庫巴(聖誕) > 金色蛋耀西(出現機會較低) > 粉紅色忍者嘿呵
聖誕飛船(留意係細車,今個tour比較多賽道)、冰凍推土機(今個tour比較多賽道)
瓦利歐鬍子滑翔翼 = 瑪利歐冰鬍子滑翔翼 = 金色氣球

歡樂山RX
黛西公主(聖誕)
閃電流線 > 聖誕飛船(留意係細車,今個tour比較多賽道) = 熱帶卡車
夢幻滑翔翼 = 黃金翅膀(出現機會較低) = 8-bit 1UP蘑菇

GBA 白雪天地RX
金色布魯(出現機會較低) = 拉里(冬季) > 白狸瑪利歐
$28 >> 鮮奶油甜點
week 2 $28 > 貓咪飛行傘

[今個Tour資訊]
今個tour最尾8個盃內容

[今個Tour資訊]
其他課金Pack/Mii衫Pack
$28 pack:

狗衝?
細車睇你需要,但救到幾場rank cup都唔定

week 2先賣嘅$28 pack

狗衝?
睇你需要,尤其week 2左下冇翼都可以考慮下

Mii衫:

狗衝?
靚技角,week 1左上完全冇角用就好值得考慮
同埋睇你要唔要金Mii、?Mii等等嗰10分point-cap

[今個Tour資訊]
最新常駐UR名單

[今個Tour資訊]
Rank Gift
留意上半場Rank Gift係派馴鹿Mii服裝;
下半場係派粉紅色耀西、粉紅色耀西疾速
用住拉里/婚禮Mario都好過用廢技角
而且嗰堆廢技角都唔荒高過lv 1啦
所以用兩道具箱都未必差好多咋

有示範片
https://www.youtube.com/watch?v=fL3NGaVTasU

咁就好啦,D BOT可以冇咁ON9住
push
咩係badge bot
睇 #165
Badge bot 即係d電腦會好aggressive , 令你唔容易拎高分
金蛋yoshi長遠嚟講係咪值得upgrade過聖誕bowser

兩隻角重疊嘅關得兩個
兩隻都好值得投資

我自己用到Goshi機會低d
尤其有咗&升咗金Gold Mii之後

但係Goshi會buff到新關嘅機會大過Santa Bowser多啲
尤其你等多4個月又嚟復活節
新RX圖

尾二嗰張咁似求其放啲賽道落去
Mario Maker feel
新tour 前push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞