手機版孖寶賽車《Mario Kart Tour》(16) 新對戰模式;已經冇得用石抽管

613 回覆
5 Like 0 Dislike
Next Tour

睇嚟MK8D DLC唔會有Wii 慢慢龜海角
個更新慢到
Pipe Tour
Pipe Tour Coinbox/ Boomerang Driver Course List
唔覺金幣箱係靚技
射到一地都係但根本執唔到幾多個
講賺分香蕉桶完勝
同一個場我用分別金幣箱Mii同馬騮
前者雙道具vs後者單道具,底分都係Mii高d
但結果個紀錄比馬騮破咗
純論技嚟講:

Coinbox 叫得最靚技一定有原因嘅
一個散Coinbox可以噴 40粒coins
視乎位置,正常1箱大概20粒附近,近30粒叫食得幾好
12粒至15粒都勉強可以當一個廢fever

點解會話蕉桶唔太好
雖然蕉桶的確一嘢會射16條,升咗級應該有其中4條變巨蕉
潛力冇錯都係有

但:
首先要冇射出街 & keep combo
第二你自己要唔踩返 & keep combo
第三要敵人踩中

到最後敵人中hit嘅次數未必好多

雖然hit中敵人一次嘅分 比 1粒coin多
但Hit中次數遠遠比你Coinbox可以食到嘅coin數少
依隻game始終都係多act先著數

至於點解Coinbox食唔到多coins

可能要玩得多就會知,
大概會感覺到咩位放,d錢會亂噴
有d位放就可以食唔少

好難講得晒有咩位好,但有d位就絕對唔好:
1)身處好多跳台,特別好高嘅跳台,你會跳過咗d coins
2) 急彎 / U彎
3)滑翔中

試多幾次就應該用Coinbox 角會追返啦
而且2道具
刷到Coinbox嘅機會都大d呀
蕉桶正嘅地方在於佢16連發攻擊之餘d分比得好爽,bonus有x1.5已經隻隻賺過百
而且以我經驗d電腦對手踩中嘅機會都相當高,如果唔係分支路或者自己被大隊拋離,賽道上嘅蕉多數都會被食得七七八八甚至清哂
我有試過係直路出coinbox ,係食得多d但都冇一半,唔會夠蕉桶送得多分
不過當然multiplayer就唔同講法啦,我會視蕉桶為單人mode嘅高風險高回報谷分大技
原來綠色水管係有機會中到45粒紅寶石?
有架,不過機率好似得0點幾%
我玩左成年幾,中過一次
好悶,想棄驚!

但課左成七八舊水.....又唔捨得!
想問綁絲帶角有邊隻係
凱瑟琳
Summer tour

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞