有冇人有睇換乘戀愛 (5) ?

1001 回覆
10 Like 3 Dislike
同埋依家啲女分2班玩
智妍智秀邊緣人自己玩
而娜妍奈言海恩一group
娜妍智妍之間好多直接衝突
智妍奈言睇得出關係唔差,我會認為奈言唔想俾智妍知details只係廢事佢傷心姐
奈言真係好醒好有同理心
又容易相處
智妍入3個女仔房時, 奈言即刻收埋佢同泰亦D合照
比著係娜妍, 唔主動show出來比全世界睇已算好好
真心
同埋熙斗喂智妍食腸個下
真係當人狗咁撚
所以我想海恩同奈言friend 好過同海恩
娜妍前一晚先喺度show相share潤唇膏
海恩太冇心計 連嗰陣想講大話呃智秀娜妍只係同ex拍左一年拖 都比佢地拆穿
168去搵翻有錢女朋友把啦 不過人地有錢就唔會睇得佢上眼又矮又冇風度又55身
有一幕影海恩同賢圭背影
彈幕寫賢圭個膊頭仲闊過日日膊頭有pad既168
最後佢咪瞓左喺梳化 個人細粒到見佢唔到
好過同娜言
嬲左
熙斗係到問娜言智妍做咩事
娜言一眼睇穿佢當人狗咁撚
仆街仔
留意到其實佢地個晚夜游泳池個陣
有168喺到
個陣奈言仲同168講 叫佢一齊游
但最尾都係冇出現
要御甲 一陣熙斗落埋嚟拼一併就尷尬了
我覺得智妍依家係想搵啲同佢處境比較似嘅人訴苦
始終熙斗當佢狗咁撚
而賢圭只係話見到智妍會苦惱自己能唔能夠介入
而賢奎唔會苦惱呢樣
如果智妍無苦惱
我諗娜妍同熙斗分分鐘凍話水
真係literally 自曝其「短」,條撚樣邊敢吖~
168成日搵隻手遮住個咀
彈幕話佢扮GD笑撚死
唔知點解佢咁鐘意扁嘴同嘟嘴
真係好樣衰 相又心生
勁mean
一到彬仔就話我獨自生活同我們離婚了
佢好奇怪又係咁推奈言去同168約會
又係咁讚佢成熟穩重
中港韓都唔gur佢 台灣dcard反而都幾多幫佢講嘢
我睇多次個到
娜言有講自己對168感覺有混淆
好似異性又好似唔係咁
所以先叫佢發展下
智妍有其他附帶說話話睇下佢想要乜
題外話
搵咗simon d 嘅節目入面講佢失戀嗰陣時寫嘅"lonely night"嚟聽下
https://youtu.be/B_DoLpjcdeQ
好想智妍去動搖熙斗
唔好搞事
Dcard同PTT撐佢啲好撚hardcore,態度上PTT啲比較扮理性,Dcard啲比較戰鬥格。總之都係睇到嘔幾lit血。
睇到最後都冇白費,海恩總於醒,下集吃醋
台仔自己都係咁
同埋睇一對一就知168個人幾奸
個個都講內心說話
就得佢一個無內容遊花園
幾乞人憎
上禮拜初部睇都係咁覺得,睇耐咗同支、韓比較,大概搵到個原因,有啲tricky。

台灣社會本身真係無咁hardcore壓迫同醜惡(相比支、韓),甚至係政治上好唔成熟咁一步登天當自己係歐美嗰啲「正常現代社會」,所以養成好多自以為中立和理非嘅中二病,對hardcore惡意迫害個觸覺好遲鈍,又或者自以為佢哋眼中嗰啲「老土人情義理」(視覺聯想:睇「世間情」、「夜市人生」,日日去街口媽祖廟吹水打躉啲三姑六婆)就係最嚴重嘅「壓迫」。所以佢哋睇到之前後採包喊、每日一SMS嘅海恩就會即刻辣著,咩情勒窒息恐怖情人噴晒出嚟。呢種中二病嘅FF視覺之下,殘酷=理智、hurt人=自主、放縱=灑脫,即實際上ONS/中出即飛先係佢哋眼中應有嘅「愛情王道」,要咁樣先至係「21世紀現代人」。整到人雞毛鴨血?WFC。而引伸就變成點解佢哋咁多奇葩風化案。

相對返,同樣解釋到支韓人睇見點解多好多人憎矮仔:唔係/未必係啲人「正義」啲,而係對嗰種惡意侵害見得多睇得準。中二病屁孩台仔get唔到嘅嘢,支韓呢啲更殘酷社會嘅人就get到,PUA亦正正係最好例子 (支韓厭女度同PUA流行程度,高過台灣一大截)。
智妍 答 奈言 泰一無話對佢有好感
只係舒服先keep住約佢

轉個頭
海恩: 下 佢唔係鐘意你咩
明眼人都知泰一依個毒毒 鐘意人啦
智妍都夠膽講大話

同一集真係搞到班觀眾覺得條女做乜鬼
人地海恩一句都打沈左 智妍講左勁耐的癈話陰謀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞