逆轉脂肪肝, 由嚴重到數值超靚仔, 完全冇運動

357 回覆
1091 Like 21 Dislike
你問醫生都9成叫你唔好 但外國已經好多人試驗係靠KETO逆轉內臟脂肪
加上KETO其實好嚴謹,就算係脂肪盡可能都係食好同自然無加工既脂肪
所以科學家先會話,感覺係最唔可以信嘅嘢。
但血糖低冇力點搞
人食脂肪唔係生返脂肪

優質脂肪食到個人荷爾蒙平衡又健康年青返
劣質脂肪就食到塞血管

啲人內臟肥係因為食高升糖碳水
例如飯 蛋糕類甜品 台式飲品
樓主應該係講緊脂肪肝呢類問題,唔係淨講體重,有唔少瘦人都有脂肪肝
係 其實現代人食野真係大多數係為咗減壓
咁科學會進步,個食法同食物可能有改良
有新發現唔出奇
但人地試驗有班研究員mon得緊
你自己食有咩事起上黎無人第一時間發現
唔食野十幾個鐘頭有幾極端
想講古時候啲人一兩日唔食飯都好正常 穆斯林都有斷食月

我覺得斷食十幾個鐘就會頂唔順嘅人本身身體有問題就真 咁量力而為就基本啦

冇你叫你一次都未試過一嚟就168
12 12先得唔得?

你話食少個早餐都死人咁就難講啦
研咩究員丫,KETO係外國都好多人做緊,不過要試梗係睇晒相關知識,唔係盲鐘鐘去試,因為係改變晒既有飲食習慣同食物種類,反而比平時食更多無加工既野

我自己都睇咗兩本書先去試,真係唔適合既身體一定有唔舒服徵狀。
飲食方法既一種嚟姐,唔洗見話係用脂肪做主要能量就大驚小怪啦
我覺得low carb + if + 運動乜都夠
自己盡量keep住行168都一段時間
真係幾有效
keto之後皮膚變好。無暗瘡了
問題就係佢本身有其他病

正常人食都有機會唔舒服,更何況佢有其他病?
可唔可以介紹下你個醫生?
我之前都試過 兩個唔同醫生都係開荷爾蒙藥就好番
喜聞樂見
我而家就係咁玩

半年瘦咗10公斤

目前57/168身高(冇人權)
樓主
大把老人日日隊鹹魚牛肉豬油,照活到90歲
不過連登仔話全世界做gym得永生,其他都係假喎
係 其實自然體型bmi 19-22
Bf 12-14(男)
應該係最健康

當然大隻啲視覺效果好啲
但未必健康
我都生酮緊,考慮緊轉low carb
因為生酮後個人精神咗+專注力高咗,擔心轉low carb會影響

另外磅數有無反彈呀?每日食幾多carb? 有無好攰果啲?
信我 low carb都好夠
同埋食返啲carb會令你做運動有力啲 其實都幾好
每日

100-150碳水

90-120蛋白

50-80脂肪

加埋運動,我卡路里日日都赤字
請問第一次去沙田醫院check肝嗰時幾錢?
需唔需要抽血?
大隻好難練
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞