逆轉脂肪肝, 由嚴重到數值超靚仔, 完全冇運動

357 回覆
1091 Like 21 Dislike
謝謝你
請問呢個方法皮膚有冇顯著差左/多左紋
唔覺,可能我都老了
原本就多皺紋
好勁 加油
熱量都係其次,關鍵係將個進食窗口縮短,比個身體有更多時間進行復原

204、186、168 都係食兩餐,但效果則係204最好
agger
女仔行keto完全戒晒carbs好影響hormones
會脫髮停經
不過佢已經切咗子宮唔知仲有無影響
carbs係人體必須可以適量食原型
唔係戒得好清就岩哂
搵營養c
上連登勿認真
呢個post 內容同content farm 長輩文差唔多,當主流醫學研究係稻草人咁打,macros 同micros 都唔使計, 後遺症副作用無提過
不過人係咁,鍾意啲看似簡單嘅嘢,食到好鬼貴都唔願出身汗
斷食要斷朝早,定斷夜晚?

我自己試斷朝早,好似無乜效
其實做到IF對insulin sensitivity 就已經有好大幫助,可以由168開始先
營養c話食全穀食生果食到血糖升到仆街,之後加藥加針咁就一世
This happened to you?
樓主應該有family history / 本身有病歷先會不保
我buy 你,其實啲我都未明research 嘅嚴謹性,要rule out 幾多co founder 同bias 。以為有systematic review 就係權威。

我會笑個啲人係bachelor level 。
再上level 嘅人先明咩叫garbage in garbage out
做fasting有機會逆轉到

Netflix有集講個女人做咗28日清水斷食,大幅改善身體機能
https://www.netflix.com/hk/title/81044208?s=a&trkid=13747225&t=cp&vlang=zh&clip=81298408
而家開始戒緊澱粉質 (但中午戒唔清 都會食下米線米粉)

+ 168飲食法

想問身型會唔會明顯瘦?
同夜晚果餐食生果 果糖有無影響?

Thanks
佢擺明想燈你
至少21日先開始會有問題。

而且食返啲新鮮蔬果又冇事,補返啲維他命C
其他嘢你身體有儲開
冇計過

所以任何關於nutrition, keto, low carb, fasting
99 percent 以上香港醫生係唔識
仲有咩少肉多菜 見到都打冷震
21日唔食都唔使死 但係個肚等八個鐘已經會餓
希望你唔會好快復發
(非燈)
絲打替你高興
祝你以後身體健康

關於keto, low carb, fasting, insulin theory, calorie deficit theory

各有fans

其實冇任何人有權威去話邊種好定唔好

Dietitian, PT自己都有hidden agenda

香港醫生就更加哂氣(極少數除外)

所以要自己做literature search

上面有人提紅肉對健康好定唔好

廿年前我讀MBBS係點點點

而家啲evidence 又唔同哂

所以根本就係自己摸索

純分享不喜勿插
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞