逆轉脂肪肝, 由嚴重到數值超靚仔, 完全冇運動

357 回覆
1091 Like 21 Dislike
節瓜瘦肉鹹蛋湯
其實If 又好keto 又好
個end goal 都係calories deficit
只要每日食既energy 少過burn既就減到

個人認為唔洗全戒 carbs, 最緊要戒糖同精製食品
好多人對keto一知半解,你同佢哋講keto佢第一個反應係「吓要食好多肉食好多油,我唔得」 所以自己知道自己做梗咩就夠
見到上面有話句
有脂肪肝都做keto?
就笑左
有脂肪肝做keto點解笑咗?
笑d人對keto既一知半解
同埋睇主流媒體當真理

唔係指你
icic
明白
我初初都唔敢試
老公一定反對
但我睇咗好多台灣資料同berg D片
同埋中咗cancer
所以要立定決心盡地一煲
斷食,低碳,keto呢d講得正確既中文資訊真係唔多,多數都係英文,仲要自己專登搵先會見到,基本上唔會係主流媒體度睇到,連fb,ig都會禁言唔比講...你接觸到都幾好彩

香港都有識keto既醫生,佢都出好多片同文講解
https://youtu.be/BXhTZl8qoJE
恭喜先。
記得定期覆診檢查
斷食已經可以差好遠
重點係減少 insulin spike
唔係單單計 calories
仲可以減埋肌肉tim
有朋友forward啲報導俾我講到話keto你一定死硬咁心諗我戒曬啲糖同精製麵粉已經健康過你好多 我都係睇咗好多英文書先開始,加上一開始唔係好熟就行lazy/dirty keto,其實係幾簡單同埋安全
why we get sick(講insulin)
the clot thickens(講心臟病)
lies my doctor told me
dr. jason fung既obesity code, diabetes code, the cancer code

全部都勁正
if 易過 keto, keto 好難長久,可以食少少粗糧碳水
恭喜晒絲打要健健康康
依家睇梗why we get sick 另有本why we get fat 都好睇
香港專家通常都係慢人半拍,仲講一日三餐呢d錯誤觀念,真係自己去外國網站研究仲好
恭喜你
但我真係好難想像有48歲既女人上連登
恭喜!
Keto係逆轉脂肪肝既方法黎
祝你身體健康
雖然我就快50
但我心境年輕
輕斷食有無用?每日食2餐,只集中在中午
Keto 好難,斷食易好多。我都係斷食緊,半年瘦左10kg,目前57/168。而家反而唔想再瘦落去

最理想都係做gym加少量帶氧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞