逆轉脂肪肝, 由嚴重到數值超靚仔, 完全冇運動

357 回覆
1091 Like 21 Dislike
好叻祝你身體健康
祝福
太好 聽到都為你高興
你不斷飲水其實唔會架
去到三四日可能會攰啲
但過左就冇事
好欣賞你係好正面面對 好清楚自己想點做 極速搵解決嘅方法 又有決心put effort
好叻呀你真係 加油!以後都身體健康
想Fasting持續到最重要係補充electrolytes, 尤其是係sodium chloride
唔過24個鐘都唔駛補
利申:淨係試過斷5日
是,一無聊就食
個陣中咗武肺(omicorn)
個肚好似唔識俾signal 個腦話肚餓
我當斷食斷咗就嚟六日,無食過任何嘢,淨係飲水
完全無虛弱嘅感覺
平時我係肥豪個種人
食飯要食到11成飽食唔落先停
我平時唔使出力所以唔太知

屌閪會腳軟
睇你得唔得閒
得閒嘅話 你食夠野 (一日5-6餐)
一個星期去4-5日 操多啲腳同大肌群
其實上磅好快下
不過咁樣bulk法會搞到身體慢性發炎 會間唔中咬損嘴就變痱滋痛4-5日
想問吓啲肉係咪一定要食到咁肥
夜晚就心思思想落ok買杯面蛋糕薯片
我食到糖尿病了,希望你都改變飲食習慣
我冇嘢
IF咗兩年幾
同埋有恆常運動習慣
正餐刻意食少啲碳水

目前體脂12樓下
Bmi 21左右
但係脂肪肝最忌係血糖急速上落,本身個人有脂肪肝已經胰島素唔敏感,精製澱粉質令血糖急速上升,又令個肝要製造比正常人多好多胰島素
戒精製澱粉質可以令到個血糖穩定返,同埋過多carb會變肝醣又令脂肪肝嚴重
只能夠講樓豬目的係解決脂肪肝,同時減肥
唔係好似普通肥人想減肥用keto
見暈一定要食野
試if唔好操之過急

慢慢減少碳水嘅攝取 用脂肪同蛋白質替代 GI冇咁高 等你胰島素唔會起伏太大

然後逐啲逐啲咁拉長個進食嘅間隔
我當你原始狀態係起身食早餐
訓7.5個鐘
計埋晚餐至瞓覺嘅時間其實都空腹咗接近10個鐘(臨瞓前2-3個鐘唔食野最好)

咁你推遲早餐時間1個鐘你就有11個鐘嘅進食間隔 然後適應咗就變12 再變13 如此類推
我講緊1日都頂唔順
你挑戰成個星期呀?
正常要工作嘅人應該好難,一日一餐已經係極限…
樓主都已經係Cancer過乜仲有得輸?
其次人地睇完相關既野先決定KETO係人既事啦,出嚟分享下又要指指點點,講到你好叻咁乜你係醫生?有大把證據d人KETO完係改善咗好多身體差既狀況又唔見你講

試完唔舒服咪唔繼續KETO囉,成年人都有一定既判斷力啦
第一句已經on9到唔想答
……咪就係輸條命囉
cancer完身體虛弱
要試呢啲special diet真係要有醫生同營養師睇住先好
佢好似唔係講斷食係極端野 係話緊keto唔係個個都適合喎
佢前一句講無啦啦叫人斷食十幾個鐘會死人wo
幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞