我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 37 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 新開箱文

1001 回覆
7 Like 15 Dislike
如果唔係點打FPS GAME玩下LOL睇下片就算
4K MON係咪可以唔洗買144HZ
[10月優惠]LG 27UP650-W 27" 4K IPS Monitor
呢個夠用?
係咪應該等4070出咗
先再考慮4070定3080?
有得比較下啲跑分 而且到時3080應該再平啲?
Mon用ASUS VG289Q
ssd呢隻好好多
display card 3060 ti方面有平用平.或者6700 xt都抵玩
你將下面條list del走唔想要個張卡就得
機箱.我自己唔會用呢隻
當然你鐘意.可以既

1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,530

1 x [9月優惠]Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX
價錢:$830

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x [10月優惠]MSI Radeon™ RX 6700 XT MECH 2X 12GB GDDR6 (可單買或砌機減$100並送Giga AMP 900 Mouse Pad)
價錢:$2,999

1 x [10月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 3060 Ti WINDFORCE OC 8GB GDDR6 (可單買或砌機) (送AMP 900 Mouse Pad)
價錢:$3,199

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
價錢:$499

1 x [10月優惠]NZXT H510 Elite Tempered Glass ATX - Matte Black
價錢:$889

1 x Thermalright Assassin X AX120 CPU Cooler
價錢:$229

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $11,834
https://www.faroll.com/customize#MjMwNywyODkxLDQwNDEsNDg5Myw0OTEwLDUwNzEsNTI1OSw1MjU5LDUzNzQsNTkwMg
頭一水.我應該會分某D Model 單買.某d model砌機

因為應該唔多貨

重覆多次.唔會炒價
唔該曬上面兩位巴打
我覺得.你睇片為主.同埋LOL呢d game.的確可以唔洗諗144

價錢都平成倍

呢隻我覺得可以既
4070我估起碼下年Q1尾.即係2/3月先會出

你等到既....咪等下

3080到時會唔會平答你唔到.但就都幾肯定唔會加價
到時會唔會已經有埋13代intel 預訂

黎緊應該會出13900k + 4090
其實.我個人睇法.應該係13代.唔會話少貨

因為其實13同12都好相似

其實由上個月 / 前個月開始12代有部份cpu已經缺貨

到左今個月.其實係再明顯d

應該已經將好一部份既產能去左13代了
召喚油耳 仲有冇MSI 3090 Ti 賣
真心?

點解唔等4080 / 4090?
真心
因為唔係我用 我幫人問
副啤 已經無曬?
冇貨了....

叫佢等多陣啦
其實有多.我可能會星期尾會再上架
3080 Ti 呢 ?
會唔會做6800XT既優惠?
做緊架

MSI 6800 XT.送線+砌機減100
岩岩代理都有覆我.都冇了

同我之前收到既消息一樣

佢地得返3080或以下
悠二有無atx3.0 sfx火牛既消息諗緊正正常常砌翻部atx or 4090 itx
根據我所知

fsp dagger pro短期一定未有atx 3.0

lian li個隻.應該差唔多有.代理如無意外都會入.lian li個隻sfx-l.不過都預左

cooler master個隻.未知.我同cooler master唔太熟

n展仔你其實用緊咩

想點升法
悠二巴打, 想問下ASUS TUF RTX3080 V2 OC Edition 10GB GDDR6X LHR 呢張卡會唔會再返貨?
因為想順便用埋個FSP火牛優惠
痴撚線
其實而家rog同tuf 差200

我覺得可以諗下
正常啦

40系就黎出

代理點肯keep 高階卡

3080 5000-6000叫做短期內同40系冇相撞 所以代理會keep住入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞