我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 37 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 新開箱文

1001 回覆
7 Like 15 Dislike
點解唔直接買一部s記
我都諗緊

又想做aero g 又想做b650m

B650m aorus elite今代好似做得幾好

Nda前我一定冇時間做哂兩塊

可能有一塊後補
通常唔係早幾日會比kol出review?
12號都出左啦
望落自己砌抵玩D
唔同廠唔同既

好似amd咁 要amd指定reviewer先可以提做左

Nvidia就冇咁

統一開售同時review出
Sor,唔記得講
打下機咁同會run 下code咁
1920x1080 mon 144hz (暫時唔會upgrade 住)不過雙mon
諗住換部好少少可以玩多幾年
咁樣足夠了
用intel 好d
1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX 行貨
價錢:$2,460

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x Seagate Barracuda® ST4000DM004 4TB 3.5
價錢:$550

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x [10月優惠]MSI Radeon™ RX 6800 XT GAMING Z TRIO 16GB GDDR6 (可單買或砌機減$100並送AsiaHorse 黑啡 Mocha 火牛線)
價錢:$4,799

1 x [9月優惠]FSP Hydro G Pro Series 850W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$949

1 x [9月優惠]MONTECH AIR 100 ARGB Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$399

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $12,075
https://www.faroll.com/customize#Mjk4NywzOTEsNDkwMCw0OTI2LDUwNzEsNTI1NSw1MjU5LDUyNTksNTI4MSw1ODk2
想問各位有冇想要既優惠
想問係咪仲係冇得網上比八達通消費券?
大容量嘅sata做唔做到

想買塊2tb嘅mx500或者870 evo
暫時係
mx500唔得了.sata的話.我可以搞下

但係唔買m.2?
S記nas 同ironwolf pro hdd會唔會跟到出面消費劵優惠價
幫人問
如果想推盡2K 170係咪等埋4090左先?
麻煩曬

我自己無整nas 依家都係用4tb外置seagate用來放剪完嘅片嘅素材

m2 我等下年出gen 5 先買平d嘅gen 4

依家用緊1條gen 4 1 tb做system drive 1條gen 3 2 tb做日常嘢 見到gen 3 m2同sata都係差唔多速度想買2tb sata用來放剪片素材同埋放game
咩驚咩setting先,想知可以youtube 驚名+ 3090 2k
聽日問下
2k 170應該唔難做到喎

4k 144就話

佢會想玩咩game?
而家gen4都算.當然.我都好耐之前講.ssd係會愈黎愈平

其實一隻靚仔d既m.2 ssd 2tb而家都只係千頭
m2我整係信samsung, kingston同wd
悠二巴,想問加唔加到,定要等星期一搵客服
apex同cod

我自己唔玩槍game答佢唔到

我叫佢睇睇先
咁的話.買6800 XT都好夠做

佢係想砌機?要唔要出個List俾佢.其實大概1萬到萬一已經做到
我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 33 ) - Yujihw 重生了 新砌機List集合
https://lih.kg/xLDmBMX

想問有冇update?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞