我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 37 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 新開箱文

1001 回覆
7 Like 15 Dislike
可以既

我今日上下架d cooler master新產品.好耐冇搞CM d野
底板有d貴.可以買平d
我覺得啦

DDR4應該以新平台黎計.有可能今代Intel 700系最後一代都唔出奇

不過睇你自己方向.如果冇咁快換機.我覺得係可以既

正常人買新野.新機.用幾年.咁幾年.我覺得OK
想要隻mm731
麻煩再請教吓 Lian Li 個case裝 ATX motherboard + AIO cooler 會唔會好逼?
其實都唔使驚 / 無得驚

當你今日砌左部機, 正正常常用 3-5 年
無事無幹你唔會無啦啦, pat pat 痕走去淨係換條 ram

最緊要而家有幾多budget, 有咩用途
盡量堆啱料既啫
想2x8 upgrade去32gb ram
ching覺得買多2條8gb 定2條16好?
原本諗住買多2條8gb 但係冇咗xmp好似又差啲
如果原先組 8g x2 脫到手,
最好買過新既 16g x2

同樣 32g, 基本係 16x2 > 8x4
唔該晒ching
最後想問有冇話邊隻牌子抵屌啲
我首先會關心兼容
最去睇番底板廠個 support page , 裡面既 QVL

至於咩 dies 唔 dies, 我都無乜研究
岩岩先見到9月優惠TT PF1 1200W $1099 好似好撚抵 諗緊好唔好換定戰未來,本身隻牛有無咩伏位?
想問如果淨買隻Fsp 1000w atx3.0牛會唔會送貨

原價
1 x ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC Edition 8GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$5,299

1 x [優惠]FSP Hydro S Series 750W 80 Plus Silver
價錢:$549

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 CPU Cooler
價錢:$349

總計: $6,197
https://www.faroll.com/customize#NDQzMiw0NjUyLDU1MTA
冇伏

市場最平1200W 白金
當然可以
出貨中啦
唔洗客氣
推一推 好似無留意skip 左
未有住.不過黎緊會有.但可能要10月中先有
見到大陸有啲12代cpu防彎器
話原裝用耐咗會導致cpu彎咗 其實堅唔堅
我賣左12代成年.未彎過一粒只可以同你講
唔該曬月中再上黎問問
頭先落完order

星期六準備砌am5

麻煩曬悠二
Win10 每次開機都要重插個keyboard 先detect到
請問點解決?
問完隻mouse就壞咗
cm mouse上架未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞