我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 37 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 新開箱文

1001 回覆
7 Like 15 Dislike
技姦 vision 同 gaming 除左bios係咪完全一樣?
應該係
出個list我再叫佢自己睇
悠二我想問下如果玩4k 144我預年尾前後時間砌
因為要換埋Mon 所以係咪應該到時一齊先換 因為我見而家4k mon又做緊優惠
只係唔知到時會唔會有聖誕優惠或者新mon出
Ironwolf Pro岩岩都改左價
Synology Nas有幾款做10月優惠價

咁冇計

我自己就.支國牌子唔講啦.送都唔用既.特別係storage方面

其他的話.我睇review同用咩confroller 有冇dram.咩nandflash
加左.搞掂
個邊未覆我.我聽日問多次.Sorry
vision.其實cooler方面差過gaming oc少少少少少少.唔算話好大分別
咁樣夠做
1 x Intel Core i5-12400F BOX 行貨
價錢:$1,330

1 x [9月優惠]Gigabyte B660M DS3H AX WIFI 6 + BT5 DDR4 Micro-ATX
價錢:$940

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x [10月優惠]MSI Radeon™ RX 6800 XT GAMING Z TRIO 16GB GDDR6 (可單買或砌機減$100並送AsiaHorse 黑啡 Mocha 火牛線)
價錢:$4,799

1 x [9月優惠]FSP Hydro G Pro Series 750W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$849

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,155
https://www.faroll.com/customize#Mjk4NiwzMzA0LDQ4OTIsNDk2MSw1MDcxLDUyNTksNTI1OSw1MjgxLDU4OTY
我絕對相信.其實代理降得價.佢"應該"唔會加返

或者11月會加返.但係12月的話.我覺得代理又會做一輪優惠

而家LG 27GP95R.我做緊5099.免費送貨.好多人買

另外.如果你砌4k 144.電腦方面可能真係要高階d.預算要預多少少

你可能要i7 配4090 / 4080 16gb

成部機.我估大概2萬5附近.
thanks 技姦之子
其實早個幾月前都有問過吓 不過我都有預一預個價錢
Cpu, motherboards, display card預2萬5 display應該買最勁個張
DDr5 ram 3000蚊, Hardisk 1800, Ssd 3000, 火牛2500, 機箱2500,風扇1000,水冷2500(年尾唔知有冇8代)
唔知咁預數啱唔啱 特別係Mon價錢差距好大 Asus萬幾蚊4k 144玩唔起
D價如何
連埋 hdd買減50蚊抵到爛
thank you悠二
其他牌子野都可以問我既
成set asus 4090 你預幾多錢 連 ddr5 ram
妓姦咁辣殺
悠老闆
我部機係你嗰度砌咗兩個月左右發覺張顯卡成日紅燈閃閃下,其實咩事?
Thanks啱啱入左group了
想問吓你地度買Optix MAG274QRF-QD個保養係點?
死點 光點個啲
我估2萬7-8
你介唔介意TG PM我
多謝你
HI悠二,我想問齋買件唔洗幫砌有無送貨的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞