我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 37 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 新開箱文

1001 回覆
7 Like 15 Dislike
Zen 2 升 Zen 3,再升 Zen 4 嘅我
點解我整得冇你咁辛苦
我都未開始砌
每個人都唔同既

技術唔同
幾日前收到電腦,出左少少bios setting問題,客服秒速幫我解決左,我二售後世一司機大佬同依加既客服服務都好好
玩左十幾年都係手勢奇差
走線點走都唔掂
砌部機真係隨便搞4,5個鐘
依家 d 機箱走線已經好走好多,我好多年冇砌,以前都係扎埋一舊就算,依家走機背,下面唔裝 HDD 塞鳩哂 D 線入去睇唔到就算
多謝你支持

而家都盡量改善緊服務
而家2tb裝game用ssd最抵玩邊隻m2
其實走線好簡單

我黎緊有時間可能打下文章教走線
我覺得係原廠線就咩機箱都難走線
我自己會aorus gen4 2tb

當然市面上.有d再平d.不過我個人覺得太雞
5600G個igpu係vega 7來架喎 同6700 xt都完全唔同架構,係咪唔應該拿來參考

有無手握6700xt的巴打解答下
有咩ATX 3.0 1200w?
都係driver問題姐
amd sucks
wts客服話預計今日送,但宜家仲係備貨中同冇電話,係咪要等星期一
俾個訂單編號我
係今日送 司機轉頭會聯絡你
ok,thx
atx機箱係咪最大隻
1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,530

1 x MSI PRO B660M-A WIFI DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,110

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [砌機優惠]Samsung 970 EVO Plus Series 2TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$1,499

1 x [10月優惠]MSI GeForce RTX™ 3070 VENTUS 2X OC 8GB GDDR6 (可單買或砌機)
價錢:$3,999

1 x Thermalright TR-GCSF ARGB Card Holder 顯示卡支架 (香港行貨獨家發售)
價錢:$99

1 x FSP Hydro GE Series 650W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$699

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x [9月優惠]Gigabyte G24F 24" SS IPS 170Hz 1ms Adaptive-Sync Gaming Monitor
價錢:$1,499

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $11,873
https://www.faroll.com/customize#MTI2MywzMTk1LDMzMDQsMzc1OCw0Njc2LDQ5MTAsNDkyNiw1MjU5LDUyNTksNTI4MSw1ODM5

1080p game, budget 12k, 請問有野要改嗎
想用買PS5 既budget去砌部desktop,專打fifa23 4k@120fps
有冇可能做到?? 定係買返PS5算....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞