IT infra / support / devops 討論(7)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
生仔前既工作係 溝女 創造生仔既條件 說服條女生仔對家庭生活有幾重要 勾畫美滿家庭生活既藍圖
生仔後既工作係support條女湊仔 同時你心入面會諗點溝第二條女
Si 通常有consultant 出design , 然後跟design, 睇doc , 跟requirement, 砌場, 做test
仲要計埋生完俾老婆屌但同時唔可以俾老婆知你唔gur又要安撫翻個老婆
同一時間仲要溝第二條女手巴
公司諗 唔係post sales諗 以為有得出去屌女?post sales乖乖地返去湊客啦
我都想知,所以我係建議
其實等於你yr3/4入Ibank 做intern 咁,到你fg 你見junior post 就有優勢 不過都係最緊要身邊有人點條明路你行
經agent介紹,btw我其實本身都少掂server,不過嗰間公司話唔介意onboard train我
咁掂啦 入去好做又多嘢學咪留翻一年半載 相反跳咗入嚟再搵其他SI/vendor都得
其實而家周街都要人,真係唔難嗌價,btw通常都唔想再煩accept咗offer
我都同意,而家咁多人走,應該都唔難搵到想做個類嘅嘢嘅。
本身都有幾份it support offer ,人工都唔低,不過呢份有得轉role,所以就揀呢份
想問下師兄有咩cert推薦去考?
利申:考緊ccna
睇pin
加油努力考cert
Linux/Kubernetes/Cloud
考完可以叫多幾多k
server cert windows 考104
咁linux考咩好
其實我開呢個post都係想討論下tech 同 career path

入得呢個post都係有心想了解一下自己career path,大家it人互相幫忙下,行少啲歪路都好
一般就lpi,如果aim enterprise 公司就可以考慮rhcsa / rhce
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞