嚴選5大高達最左膠主角

506 回覆
446 Like 14 Dislike
左膠到癲 唔識唔好認7
沙慈第一季開始都屬於主角啦 平民角度去睇天人 呢點咁重要嘅鋪排
另外 電池溝左瑪莉返嚟就好少見過佢 見親都係做電池 或者一係出場幾秒就比對家屠
之前係大陸恰香港
香港人想連結外國勢力恰返大陸
只不過係重覆歷史
港陸仇恨根本冇解決
所以應該相信強國人嘅可能性
由得大陸繼續恰香港
因為要首尾呼應莉莉娜個concept
少爺仔打完最終戰見和解咗就覺得世界上已經唔需要高達 既然唔再需要就唔好留部野係度夜長夢多
電池呢個角色可以有多啲發揮
但可能冇位寫了
沙慈第一季真係路人,船都上唔到,只係剎那鄰居
用平民角度睇,再用佢家姐死、條女斷手,令佢同天人有啲聯繫(同埋鄰居係天人)
佢點都係主角群(主要角色)
但主角應該都係剎那,沙慈算唔算男二
咪係
成撚日講乜鳩「索呢爹mo」
其實咪姐係廢話乜都冇講過
第二季絕對算啦 有得揸外掛機都唔算咩
第二季既沙慈其實好好睇
冇高達開,但又要搵條女
由天真變成現實,會妥協某D事(即使唔鍾意,例如開飛機)
最後又真係俾佢搵得返條女
成套野最好睇就係佢
你只係望第一季最尾,兩個人格一齊出個下已經勁過所有人
只係佢機體問題先要輸
到劇場蝦其實都係癲部機係掃蕩型機體
00好睇在會用每個角色既角度出發去完全自己既世界觀 每個人都有自己故事講唔係單單計戲份多與少 打得有幾勁(雖然第2季為加速劇情神化左剎那)

電池係由精英改造人去發現自己並唔會因為基因優良而凌駕人類,佢最後都話佢自己只係一個人類
沙慈係由一個無見過世界殘酷嘅人慢慢知道啲陰暗面而反思,而且保留佢作為平民既思想,都係唔敢殺人,自私地只係想要留條女嘅同時唔會亂咁去指責人哋殺人就係錯
講錯左唔係電池 而係提子
電池就係被培養成為殺人機器,複雜的過去,但佢要嘅嘢只係好簡單
六眼妖天 又型又勁 史上第一部4人駕駛高達
「左膠」(英文:Leftard[1]),常見於網絡上的政治討論術語,指支持社會主義但行為「硬膠」的人,泛指「不現實左翼份子」或「只講理想左翼份子」

大佬阿 左膠嘅定義係咁樣比你改黎改去嘅咩
你咁樣改法邊洗同你玩
就算真係你咁定義法 我真係睇唔出阿寶點樣類比落基拉到
我見唔到阿寶有提倡過乜野大家手拖手相信政府
唔想去到咁絕一野扔亞古捷斯 想相信人類一步步黎改革但係百幾年後尚未成功就比你標籤做左膠
阿寶都幾慘
提子第二季好搞笑 真係將呢五年嘅變化做到出嚟
也咩囉最尾都頂唔順自己咁左轉生咗去做回復術士報復社會啦
識講笑
我都好鍾意W 不過輕小說真係頂唔順
期待漫畫 甚至動畫化(難啲
記得剎那好似見完瑪連娜 提子即刻串佢 仲諗住你唔返嚟
卡加蓮e嘛奶的打
拉克絲嗰邊係扎多 咁全部都係調整者有咩問題

不殺根本就拎黎講 又有得sd求救訊號又有人搜救 生存率點都高過全部殺晒佢地 再者都只係打爆佢地個頭同埋部分手手腳腳 雷變左人棍都揸到部機返去啦 阿斯蘭變左人棍都係無死啦 所以呢個論點根本站不住腳
啲人成日話00第二季得00無雙機戰
但就算高層介入都有留番
1.刹那問沙慈係咪自己幸福其他嘢睇唔到就冇所謂
2.沙慈報串自以為同自己無關結果害死人
3.前聯邦高層做恐怖分子鎖人喺軌道天梯,講市民有份搞成咁

呢三單好嘢
出名個幾套d主角都係左膠。就算唔做左膠,都會變左痴線
根本一套寫實政治劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞