嚴選5大高達最左膠主角

506 回覆
446 Like 14 Dislike
E key馬屎
佢冇資格話自己等於高達
Bandai就有
要用拳頭傳遞悲傷
個文化勳章你估係比富野定比Bandai?
好癲
而家好小呢d主角,劈頭第一句就想隊冧人
所以好鐘意加奶油
行動派黎又要俾你屌
我覺得所有高達作品都係講緊呢兩條線唔撚work

1) 新物種會無戰爭?但其實新物種只係打得仲甘
寶少同馬沙打到仆街有無互相理解?捷度夠話NT能力最高,同哈曼打咁耐有無停戰到?

2)有理念嘅人掌權?聯邦原本都係民主政府黎,自護原本都係sell人權主義,double O天人差啲比人騎劫咗,鐵血孤兒末日號角原本都係反戰份子。 最後政權或組織都係會變質走樣。wing無盡的華爾滋就係話你知平民自己唔撚珍惜和平,唔用自己個閪腦去諗,只係覺得呢啲唔關自己事,跟住啲所謂有理念嘅人行,最後只會令戰事不斷重演

而最可憐嘅係,即使最大最惡嘅戰爭過後,人人反戰,但過多幾年,過多幾代,無人會再諗起戰爭有幾撚咁痴線,無人會再咁用心反戰

所以歷史先會重演
阿寶最想係馬沙做到聯邦高層
再去改變成個聯邦制度
點知打完Z 就人間消失左
4.莉莉娜&希羅

完全和平主義
大家都掉晒d武器就唔會有戰爭
親手炸晒啲高達
幾十年後係火星又再打過
Tv 版話炸完高達之後再冇戰爭
原來只係地球圈冇
有無睇過W嫁
希羅同積古斯一直都屌尻莉莉娜只要dup曬啲武器就完全和平係不設實際
到最後地球同殖民地開戰 五子做嫁兩地球同殖民地先和解(有啲似00邊個想打交就打柒邊個) 希羅如果高達繼續存在一定又會打過 世界已經唔需要高達先比少爺仔去太陽燒毀咗佢
本身送高達去太陽係呼籲性質 五飛同托洛華無做到先有Endless Waltz既故事 之後出現果啲高達係希羅見無高達就阻止唔到瑪莉梅亞先急call少爺仔去太陽截住唔好燒 TV版結局無炸到 最後打完先真正叫係全世界見證下自爆曬所有高達
因為Endless Waltz既動亂莉莉娜終於知道叫大家dup曬啲武器唔係維持和平既方法 所以係Frozen Teardrop成立地球防禦小組 如果再有戰爭就由地球防禦小組出面(今鋪真係同00一撚樣 AI判斷有無戰爭 判斷到邊個想打交就打柒邊個)

毒蛇參考重炮手數據
有一下係咪同報喪打 佢知自己隻獨角爆埋NTD會出事 擋著一野推返落去唔比獨角爆NTD個下係幾型
原本設定就係咁UUC0079小說就係寫木馬號幫馬沙上位,之後由馬沙改革聯邦制度
我覺得高達既成功係因為安彥良和
支炮hi下都死 唔係自由高達咁無敵控血
出第一未阿屌
積古斯先係第一個承受到既人 希羅都係到後期先至承受到
有講過w0都係杜魯斯整既咩
零好似唔係
艾比安係
w0以我所知一直都係5個科學家設計 但最後變左棄案 到最後由少爺仔自己整出黎
sor自膠艾比安先係佢整 WZ係少爺仔整既
多謝屌醒
你最尾個段
以前笨大賣膠得嚟真係有啲深度
但近幾作越嚟越少 都唔知係咪因為有經歷過打仗嘅昭和老鬼都行得七七八八
屌啦
咁點解唔會有大家經濟獨立之後和平共處既理想情況出現
仲話相信人類既可能性
邊個話經濟獨立可以會有和平共處?點保證到?

而家各國都係相對經濟獨立架,你睇返而家世界情況都知無撚可能和平到啦。如果經濟獨立就會和平,咁俄國佬就唔會侵烏,咁中國都唔會搞一帶一路啦

所以偽馬只不過推動緊啲聯邦加速倒台,但件事仲係

和平 》 政權腐敗 》 弱勢受壓 》 革命 / 戰爭 》 和平

當中無限loop

Btw 我唔撚信人類嘅可能性我支持掉撚咗axis落地球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞