嚴選5大高達最左膠主角

506 回覆
446 Like 14 Dislike
但動畫入面好似無表現過佢搞到自然人同調整者對立

再者其實對立根本唔需要佢從中作梗 種族對立一直都存在
剎那切開個波純粹要入中樞系統
Turn a羅倫
你用人類既角度去諗剎那已經柒啦
人地有接近超能力既設定
真係有料去擺平兩邊 而唔係理想主義 得把口同幻想人地會理解
如果你用林鄭同強姦犯套入去
就係剎那係有能力玩弄3萬個警員而唔殺死佢 強姦犯都一樣
佢既角色 只係將兩者權力變成對等 令大家有空間同時間協議
其實佢先係擁有最大武力同權力去牽制
外星人依part更加唔洗講 人類根本就唔夠打 剎那用依個方法根本係唯一出路
沙慈呢條友真係好嘔心
活喺自己世界
正確D黎講
現實既左膠就係以為自已係剎那
真 其實佢都好慘 被逼出嚟斬人棍
00綠寶話人類由工業革命之後就冇停過戰爭
所以佢覺得人類要由無私嘅上級種族去集權統治先至唔會再次戰爭

馬沙係想用激烈既手法帶黎改革
定係想一炮過完哂所有野唔洗眼冤
呢個好vague

https://youtu.be/k7he_-91LR8?t=244
唔明個根據係邊
係咪太迷信newtype
我覺得馬沙只係放唔低老豆同lalah
樓主真係好撚癲
唔支持大屠殺就係左膠
所以證明你根本唔了解套野,互相理解唔係等於唔洗打,係想透過真正既溝通避免因為偏見/先入為主而打無謂既仗,但遇到不能調和既(李瘋子)、癲q左既(沙剎斯)就唯有照打到佢地仆街。

劇場版開00q 同els溝通化解因先入為主既誤會造成既戰爭,令剎那相信公主互相理解既理念,但公主係經歷左咁多戰爭之後都認同有d仗係一定要打,所以重逢果陣佢地互相認同對方都係岩。打定傾無絕對既對錯,係要睇對象同因時制宜,傾完無解咪打囉。
無人知,馬滲見到嘉美由痴Q咗,覺得你類無得救?
其實個時地球人口好似唔附,仲要聯邦搞獵人政策,不過聯邦都勁,玩到F91 仲健在
起兵閃電戰打鳩泰坦斯都和理非
咁你只係反緊薩比家嘅自護

自護獨立嘅時候戴肯係民運領袖,主張和平獨立喎
我到依家都唔明

身為聯邦第一代NT,俾人軟禁左咁耐,經歷埋達卡演說結果都係改變唔到政局,佢所謂馬沙嘅太急/相信人類可能性背後係對地球有咩嘅幻想

馬反之後宇宙居民直頭變咗做二等公民,係咪佢所謂嘅可能性之下嘅必經階段
五飛笑而不語 第一次揸完得佢可以輕鬆落機
三明:
五飛零系統都唔洗用
同希羅可以55波
勁到
掉完咪到side civil war 有咩分別
Tv ver佢個次落機時話無咩大不了
如果計最終進化 五飛先係官方認證最強機師
唯一一個可以唔用ZERO同ZERO機打咗兩個鐘先因為體力不支出現弱勢
需要知道ZERO既運作原理係用大數據去預測未來 從而比對手更快行動
亦即係話五飛既打法已經不能被預判 除非chur佢打耐久戰唔係無人有可能打贏佢
係咪都要打,唔打死人咪幾好
佢個人本身勁
零系統得佢頂得順個訊息量
五飛笑而不語 第一次揸完得佢可以輕鬆落機
五飛零系統都唔洗用
同希羅可以55波
勁到
如果計最終進化 五飛先係W系列官方認證最強機師
唯一一個可以唔用ZERO同ZERO機打咗兩個鐘先因為體力不支出現弱勢
需要知道ZERO既運作原理係用大數據去預測未來 從而比對手更快行動
亦即係話五飛既打法已經不能被預判 除非chur佢打耐久戰唔係無人有可能打贏佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞