嚴選5大高達最左膠主角

506 回覆
446 Like 14 Dislike
卡加莉又變調整者?
Origin先+1 睇咗Origin就當睇咗初代自然會明後面既因怨情仇 初代啲劇情速度 畫質畫風依家睇真係食唔落
個人推薦Origin > Z > 08小隊 > 0083 > 馬反
但新人入坑一律建議00做第一套 無足夠既愛唔會食得落成個UC世界觀
肥沙講果樣野根本冇實現到,你點可以話唔work ?
佢想搞個殖民地共榮圈,聯合所有殖民地同聯邦割蓆
而唔係搞聯邦就算,之後放任殖民地各有各做
所以咪話到自護屠殺side 1 2 4 5前聯邦都有問題囉
問題係自護連宇宙居民都殺呀嘛
佢嘅目標其實都係阻止戰爭 同00個概念好相似
收嗲啦好撚偽君子
佢唔係調整者咩?同基魔孖生喎
因為前有0083後有G救世主兩個近似既事例
唔受聯邦玩?憑咩?點實行?你話唔受我玩就唔受我玩?問過枝炮未?
睇你點睇姐 00嗰班都係嫁
自護個正當性問題甚至唔在於佢殺左幾多人
而係問題佢殺最多正正係宇宙居民,甚至當中有大量由side 3離開既前side 3居民
其實UC既反派理念都幾好
得基拉由人工子宮出生,卡嘉莉留左係母體,而且無接受調整
阿爺:域根死全家
睇左咁多套
好似得三日月同哈薩維係冇比人屌過左膠
係咪因為最似普通人心態

不過其實睇左咁耐高達 聯邦都係腐敗到極致
0083呢d恐怖份子個份plan 極幼稚,註定唔會成功啦
g saviour 我諗b記都唔當正史 唔討論

講真以聯邦後期果種鬆散程度,可唔可以組織到艦隊去討伐獨立勢力都成問題啦

zz最終回先趕到去攞尾彩
馬反一個甘泉都搞唔掂,唔係寶少發功地球一早收左皮
f91宇宙巴比倫仲要聯邦內部有高官暗啞底撐

聯邦支砲有幾惡呀?睇過?
for example please?
自護係恐怖份子
自護殘黨係恐怖份子殘黨
宇宙巴比倫係貴族主義
木星帝國係發神經
樓主死撚左?隔成日都未岀完
你舉既例子全部都有共通點就係
聯邦軍因為泰坦斯問題所以一直比聯邦政府禁住唔準亂郁
聯邦政府又一開始唔覺有威脅,所以可以比人突擊反枱

ZZ果時聯邦政府專心咁吸收緊奧干,基本無派聯邦軍主動用新自護打,主動既都係奧干殘餘戰力同卡巴拉
馬反係聯邦政府走去信馬沙會投降所以又係唔準聯邦軍出擊,成個馬反主要都係得鈴鐺隊幾隻艦打馬沙成個新自護

直到V高達果時先算真係聯邦軍衰落
計軍力就算係宇宙巴比倫果時都好,都係所有side加埋唔夠聯邦打
聯邦下下都要靠主角先救到命 人心根本接近0 阿寶幫你擋左一劫仲唔知醒 跟住哈薩維帶馬夫迪接近全滅聯邦高層 最後衰在中伏比人槍決 但班聯邦高層仲要拎林友德個朵話大義滅親好啦 直接失去控制權 開始戰國時代
所以其實捷度係全部高達主角入面做法最正確嘅人 如果無論如何都制止唔到地球圈的混亂 倒不如聯同一班有志之士離開太陽系另覓新天地仲實際
師傻知道同係班撚樣講黎都冇用
三日月
我明你up乜
但係你聯邦永遠後知後覺
派系鬥爭冇停過,做實事果班友永遠都係得三幾個
有咩大事班高官都係推搪撈油水互扯後腳

聯邦總軍力最強又點?派系之間唔可以組織大部隊共同作戰仲衰過小部隊精英
寶少做左體制苦勞人
加美尤感受性太高 顛左

捷度唔想步前輩後塵,去木星攬女嘆世界
地球圈關我撚事咩
𡃁仔心水清
想問下真既桃樂絲死左?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞