嚴選5大高達最左膠主角

506 回覆
446 Like 14 Dislike
事實上偽馬沙做法只不過係奪權換領袖

得兩種結果
一係就戰爭,聯邦同side聯盟打到仆街,聯邦聯盟打完就到side內部打,最後贏嘅話事
一係就聯邦頂唔順制裁,地球圈話事人由聯邦政府換人,side 6頂上聯邦個位對其他side進行剝削,你睇帶袖嘅權力就知件事根本無分別

講到尾,偽馬沙嘅計劃純粹係講緊點拉聯邦落台,雖然有可行性,但講到尾純粹就係逼你食屎嘅人換咗個

至少馬沙講緊嘅係佢相信全人類進化可以解決問題,而偽馬沙純粹係搞政變所以先比人串佢完全唔係馬沙個皮
條友癲架
唔係基本上 係堅著足全程綠色背心
佢有著過太空衣同西裝 但下一幕一除衫入面都依然係招牌背心
有朋友戲稱佢叫背心毒撚
自己google好冇
連先後次序都搞錯
你做乜同人討論呢
乜不肖子關肥沙事咩
講緊個作品寫果個時間呀
你而家個講法係"如果賈圖無丟殖民地就唔會有泰坦斯"一樣
我覺得所有高達都係提出咗兩大類方法去化解戰爭

1.進化做新物種,互相了解 (uc新人類,00)
2.打到兩邊都冇能力再打,然後有理念嘅人掌權 (seed, w)
你呢個邏輯唔正確
寫嘅次序同故事嘅發展係可以有關係同埋可以合理

UC中心思想係講緊新類型人嘅出現、演變同埋政府如何應條文限制
閃光係講當呢個條文失效嗰陣時新人類所受到嘅壓迫同反抗

btw你最後呢句講法同樣冇錯個喎
賈圖唔破壞南極條約就少啲可能有泰坦斯啦
阿寶唔會從政, 佢無能力亦無心去搞
從政既係馬沙, 唔知邊道有提過
如果馬沙唔反擊, 佢有能力同資格做到地球大總統既...
(然後機戰R做咗出黎)
佢個人本身勁
零系統得佢頂得順個訊息量
武力介入
你當平行時空啦
咪睇呢D博出位自行腦保抹黑既"解說"啦
要放大解釋既話所有人都係仆街添啦
出1未?
但Seed D同你講2 唔Work
最後都係粉紅魔女專政 CE73後都繼續打
手拖手相信政府我諗冇一套高達主角有過,同樣高達裡邊好似全部作品都唔係支持社會主義。根本樓主就係想講大愛撚,不過依家連登大愛就等於左膠咁解
出撚埋第一先繼續討論啦戇鳩
一直都係
參與aeug點9樣和理非 有冇睇
算啦, 你見佢六十幾樓跳落黎好似只係骨折
自爆後只係重傷但短時間就會行會走
就知道佢唔係普通人
我覺得seed系列可以等劇場版出再討論
暫時睇主角一派得勢之後 (雖然佢唔係議長)
係打都冇咁癲嘅 兩邊都冇再出地圖炮
外傳嗰啲都係小打小鬧
俾主角威能整到痴左線嘅受害者
所以好多連登戇鳩將左膠呢樣野二分
只要你唔係極右你就係左膠

揸得高達某程度都係以暴制暴,左膠極有限
真正左膠係會要求炸左部高達
用愛與和平思想去感化敵人果d傻閪
TV版同EW中間有出過漫畫好撚正,內容大約係講新boss製造新ms(武器) 然後係最後決戰同卡多洛互屌

卡多洛: 點解你哋要製造新嘅ms,係唔係想發重戰爭

Boss: 我哋只係想保護自己,咁點解你哋又要有高達呀?

卡多洛: 我哋有高達係防止你哋失控

Boss: 咁你哋失控又有邊個可以阻止?你同我有咩分別,點解你可以有武器 而我唔可以?

希羅: 我哋失控會由我哋同伴互相阻止,而你的失控 亦都由我來阻止。如果人類希望 我哋可以隨時放棄高達,呢個就係我哋同你嘅分別

所以之後先有送高達上太空嘅劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞