嚴選5大高達最左膠主角

506 回覆
446 Like 14 Dislike
證明佢行得太前
Origin平行世界黎
動畫寫到聯邦更邪惡
元年計就係聯邦政策錯誤
一開始想要多d人上宇宙,因為地球真係就崩潰
所以免費上宇宙同可以免稅
但後黎聯邦政府又發現咁樣落去會破產,就開始收返稅,同開始逼人上宇宙,然後side 3戴肯開始搞獨立然後比聯邦制裁,到呢度都仲係聯邦有問題

但戴肯死後薩比家上位,為左加強國庫去打仗自己都收重稅,將side 3人口逼到得返1億其他去曬第2d side
然後開戰就屠殺 side 1,2,4同後面殺埋side5 50億人外加丟殖民地殺死地球5億人呢個“果”就肯定唔關聯邦政府任何“因”事
有剎那大巴大巴車落crossroad度
無人逼自護鳩射戰術核同灌毒氣屠殺50億人
無人逼自護簽完南極條約仲成日想用NBC兵器
無人逼自護殘黨亂丟宇宙垃圾落地球殺人同破壞環境
地球聯邦對宇宙居民不信任同壓逼?點解唔諗下成日都有班痴線佬定期想搞滅世同屠殺?點信任呀?

仲有點解話偽馬沙招野唔work?因為賈圖個傻仔一開始就係諗如果炸左地球北美糧倉,地球就要依賴殖民地供糧,咁樣“宇宙居民”就可以有自主權,結果呢?就係地球聯邦有更多理由同正當性去壓榨搶奪殖民地

我都唔明點解而家咁多人睇到自護有“獨立”兩隻字就好似鬼上身咁係咁吹奏自護
如果樓睇返高達係咪跟呢個list睇?
https://wiki.biligame.com/gundam/高达动画顺序
快D 第二同第一
關大文豪撚事咩
洗唔洗睇下哈薩衞小說幾時出?駁緊邊個故仔?
劇情係地球壓榨宇宙居民在先,所以宇宙居民先會支持殖民地獨立
Frozen Teardrop比較大作用係比所有人一個交代 唔好睇整體劇情淨係睇佢比咗一個咩結局五子同大配角就係神作
希羅變成真正既希羅(當年比佢老豆殺咗果個領袖) 將自己生命完全奉獻咗比推動和平
迪奧終於都有個以係背後 開孤兒院解開返自己童年遺憾 由死神最後放棄高達做總統以權力推動和平(迪奧係五子之中最不幸既人 所以佢係最了解民間疾苦果個)
托洛華就做咗博士幫手整機 將佢0存在感既人設貫徹始終
少爺仔得到咗可以同ZERO系統對抗既宇宙之心 令到即使ZERO系統落入敵人手中都可以制衡既手段 而佢亦都終於可以同唯一理解自己既桃樂絲既AI一齊(高達史上第一個VTB無誤)
五飛做咗預防局局長 亦都係全部人入面唯一一個可以唔依靠ZERO用人腦同開咗ZERO系統既機打到五五波既駕駛員 係全民ZERO時代(Teardrop不論敵我所有機都有搭載ZERO)用人類士兵對抗AI 印證咗佢無士兵唔代表和平既諗法
莉莉娜因為政治背景點都無可能同希羅公開一齊 最後都有暗示佢地私底下有一齊到
積古斯做咗成世人全球目標個個都睇住佢做唔到自己 結局終於唔使再做衰仔可以去耕田(然後所有責任射波比迪奧 咁睇迪奧到最後都係最不幸既人)
諾茵倒追積古斯成套TV版修成正果結婚仲生咗兩件
Lady安完全洗白仲係預防者創始人
杜蕾斯雖然一早死咗但精神貫穿全套 可以話係真正大贏家

Sorry打咗好多野 因為我真係好鍾意W
唯一一套本傳+外傳所有野都睇曬既高達
俄仔logic
烏雞痴埋歐洲會有威脅所以要打鳩佢
咪一碌鳩打一船人
自護都有分薩比派 阿古捷斯派 馬沙(戴昆)派
聯邦z時期都有分奧干泰坦斯啦 zz直頭一盆散沙添

最初自護。戴昆個理念係純粹而且手段光明正大d
假如你接受origin個描寫
佢若尚在大位唔會有殖民星落下 放毒氣呢d
因為佢相信宇宙居民 民意先係殖民地獨立運動最大資本
當然亦有依賴佢本人強大嘅領袖魅力
相反薩比家上位名不正言不順先要搞咁多嗱喳招 高壓路線

只係識吹奏自護
唔理0083 哈曼定馬反一律鳩撐自護果班都冇用腦睇
因為聯邦做得衰欺壓宇宙居民,所以自護做乜都啱?哈,我建議呢班人睇多次哈薩衛
見巴打咁鍾意W送首歌俾你
https://youtu.be/Ih5WCumvn5I
希望W可以出到新動畫
飛天車呔
主角老母
自古以來宇宙是地球神聖不可分割的一部分
殘體先dis

個表都on9,一黎叫人睇初代tv版有幾多個頂得順?
我推薦0080/08小隊先,之後初代劇場版 zeta 0083 最後睇馬反 (zz unicorn睇唔睇自己選擇,個人強烈不推薦unicorn所有大文豪作品)

想跟時序就睇初代三套劇場版,TV 版對新人極大挑戰
肥馬沙好合理
咁咪對比到巴垃圾勁鳩噏囉
相信人類嘅可能性
點解唔睇origin 先?
雖然細節同某啲設定上同初代有衝突但都算叫做前傳啊
與其話巴納吉左膠,不如話美莉芭左膠
和平源於戰爭
無戰爭就無和平既可貴
新作應該有啲難
每年睇機戰同GGen啲新對白已經夠J到我出血
也咩囉
你啱

origin 年代近作畫靚仲易入口

但係唔可以見證寶少戰神之路
冇人識age
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞