嚴選5大高達最左膠主角

506 回覆
446 Like 14 Dislike
我覺得uc係想表達化解唔到
冇睇hathaway小說
睇哂V之前既動畫 覺得newtype只係把雙刃劍
識共感唔一定引導到人做好事
識共感又做好事 但俾你救到既人都係有限

哈曼 咪又係newtype咪又係執迷不悟
佢想要咩 為左向zabi家報仇?
仲有不肖子條女
係唔夠共感 定係共感解決唔到問題
師徒=動手 師傻
杜魯斯真心偉大同眼光長遠
一早已經話班友遲早攪到全AI 全zero黎打仗
越唔用士兵就反而越輕視生命
剎那
哈曼 係new type互相交流中都有軟化
反而斯洛哥先始終如一
不過難保當所有人係new type情況會有改善
始終 uc唔同00咁有外敵幫手加速進化
UC既Newtype同00既innovator 2種程度黎
就算全人類進化做Newtype
都做唔到00果種完全互相理解
正宗移民撚
寫死咗就係寫死咗
僭建呢個名詞有啲唔合理
同人作即係GT呢啲就係真.僭建
MSV嚴格上講都係
但uc 係正史,只係發表較後
自膠問問~ 沙慈算唔算主角?
巴打果本應該係敗者的榮光 整體故事同TV版一樣但結局改咗合理咗 亦解釋埋Wing Zero EW對雞翼點嚟
所以無睇敗者榮光唔會明少爺仔點解突然有要燒毀高達既諗法 當年第一次睇都覺得好odd 後來先解釋返係停戰後真係和平咗一段長時間 大家都覺得已經唔需要高達依樣兵器先有依個決定
其實呢,希羅係企喺駕駛倉出面自爆部WING,
俾爆風吹飛墜地重傷瞓咗成個月先醒
醒返重識講自爆好痛

W5部機自爆目的係唔俾部機啲資料OZ
最主要都係完全炸毀個駕駛倉
所以5子最癲自爆仔唔係希羅
而係坐喺駕駛倉㩒自爆嘅少爺同死神
只不過係一部自爆俾博士SET咗AI,
一部個自爆俾博士拆咗
希羅最癲唔係自爆
係叫人自爆
叫五飛自爆
佢連W Seed都罵啦,憑乜
佢自己望番佢套G reconguista 先啦…
利申等咗一個世紀G self RG
卡美尤靠NT能力理解左斯洛哥之後第一句就係話唔可以比斯洛哥呢種人生存落去
出到第一未
成套嘢得肥沙,瑪莉妲同利迪係正常人
笑到仆街
杜蕾絲先係W貫穿所有本傳外傳既真主角 為咗屌醒五飛連自己條命都賭埋落去 以自己既死令主配角群所有人都有成長
小說仲有講埋點解佢會有依一個諗法係因為學堂年代打既一場仗

再睇遠啲佢知道以自己係揸MS方面既才能唔可以令佢將自己套思想帶比全宇宙 就整咗兩部互相克制既最強高達比積古斯同希羅 再刻意要同五飛挑機再輸比佢 等依三個人可以成為佢思想繼承人

Teardrop五飛直到就快比人打爆都堅持唔用ZERO 而且五飛唔再堅持做勇武都可以睇得出杜蕾絲賭中咗 五飛已經完全繼承曬佢既思想哲學
企個道德高地高到去珠木朗碼峰到屌人
掉垃圾根本對成件事無好處
馬沙本質唔壞,係加美尤痴線令到佢short鳩左
也咩囉
天人呢個concept 行得好前
你見俄烏戰爭,兩邊都打到唔想完咁樣
古魯謝隊長

咀炮秒撚到基魔仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞